Societat 01/10/2020

Palma llança l'acció 'Toca a la porta' per detectar les persones grans que viuen situacions de soledat

Aquesta iniciativa forma part del programa 'Sempre acompanyats'

Ara Balears
2 min

PalmaEl tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; la gestora del Programa de Gent Gran de la Fundació La Caixa a Palma, Marta Clavé; el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, i la membre de l’equip d’intervenció del programa per part del GREC Mireia Bover han presentat una campanya de sensibilització anomenada 'Toca a la porta', per poder conscienciar i detectar les persones grans que viuen situacions de soledat, segons han informat en un comunicat. Aquesta iniciativa forma part del programa 'Sempre acompanyats'.

L'objectiu d'aquesta nova acció, que s'ha presentat coincidint amb el Dia internacional de la gent gran, és mostrar a la població la realitat de la soledat i la importància que té el fet de crear vincles. A més, s’obre a la ciutadania per captar voluntaris i detectar situacions de soledat.

En el comunicat destaquen que el confinament i l'aïllament que s'han viscut arran de la pandèmia han agreujat aquestes situacions. Segons una enquesta en línia feta durant el confinament es va determinar que la prevalença de la soledat se situava en més d'un 54%.

Precisament per això, Noguera ha destacat "la importància d'aquest programa comunitari, imprescindible per sensibilitzar i fer front a la soledat entre la gent gran". A més, ha remarcat que no es pot deixar que la crisi sanitària "deixi ningú enrere".

Programa 'Sempre acompanyats'

El programa 'Sempre acompanyats' va començar l'any 2017 a Palma i durant aquest temps ha atès un total de 38 persones grans i ha fet 28 activitats de sensibilització que han arribat a més de 860 persones. Aquest programa contempla les persones grans com a subjectes actius i parteix de les seves necessitats, interessos i capacitats per ajudar-les a afrontar la seva situació, segons expliquen en el comunicat.

stats