Societat 23/03/2019

Palma se suma al clam europeu contra el feixisme i el racisme

Unes 300 persones es concentren a la plaça de l'Olivar per reivindicar unes illes sense odi

Maria Fuster
2 min
Palma es suma al clam europeu contra el feixisme i el racisme

Palma"Visca, visca, visca la lluita antifeixista!" ha estat el crit que ha tancat una concentració en la qual unes 300 persones han volgut mostrar rebuig a les expressions i actituds racistes i feixistes que, segons han explicat els que han participat en aquesta mobilització, són cada dia més presents. Aquest acte s'emmarca en la convocatòria europea que pretén aturar l'avanç dels partits que utilitzen discursos d'odi a tot el món.

La concentració ha estat convocada per la Plataforma per la Democràcia, integrada per diferents entitats socials. Les seves portaveus, Marta Serra i Marta Estelrich, han llegit el manifest, que reclama "una societat unida i solidària", perquè no "es trepitgin més encara els drets de tothom".

La defensa dels valors democràtics, de la dignitat humana i la necessitat de teixir xarxes també han estat arguments compartits per la gent que hi ha assistit i que han estat presents al que s'ha comunicat al manifest.

Des de la Plataforma per la Democràcia també es reclama "una informació pública i contrastada que no faci d'altaveu de posicionaments que mereixen el rebuig de tota la societat" i s'exigeix "als partits polítics que no facin seguidisme dels discursos d'odi".

Així mateix, ha fet una crida a la mobilització al carrer. "Cada acció de carrer ha de ser un element d'impugnació de l'amenaça del feixisme i els autoritarismes, i una llavor d'esperança en una societat i un món millors".

Hi han assistit representants de les diferents entitats que integren la Plataforma, com Amadeu Corbera, del GOB; Maria Antònia Oliver, de Memòria de Mallorca; Jan Gómez, de Ben Amics; Neus Tur, de Moviment feminista de Mallorca; Mulay Emarek, del grup de suport a Valtonyc; Leonor Taboada, de Dona Sana, i representants polítics com Rosa Cursach, de l'IB-Dona; Guillem Balboa, Fina Santiago i Neus Truyol, de MÉS per Mallorca; Laura Camargo, Aligi Molina, Aurora Jhardi i Carlos Saura, de Podem i Juanjo Martínez d'Esquerra Unida.

A les desset associacions inicials s'hi han de sumar noves incorporacions. Actualment formen part de la Plataforma per la Democràcia vint-i-una entitats: Associació Arxipèlag, Memòria Històrica de Mallorca, STEI, Fundació Darder-Mascaró, AEG Eladi Homs, Feministes en Acció, Ben Amics, CCOO, UGT, Moviment Cristià de Professionals, GOB, Fundació Gabriel Alomar, Sóller per la Igualtat, Associació Dona Sana, Unió de Pagesos, Col·lectiu Aurora Picornell i Balears Acollim, Brilla Illes Balears contra la violència de gènere, CDR-UIB i Moviment Feminista de Mallorca.

stats