Ajuntament de Palma
Societat 04/08/2022

Palma continuarà tenint quioscos

Els permetran vendre begudes, menjar envasat, tenir una major flexibilitat horària o poder oferir un servei de caixer automàtic, entre d'altres

ARA Balears
1 min
En el cas de Barcelona i província, els últims 10 anys han abaixat la persiana gairebé un 50% dels establiments.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dijous que ampliarà les llicències d'ús dels quioscos de Ciutat per evitar que tanquin i aquests petits negocis desapareguin. Aquesta decisió arriba després que l'empresa concessionària asseguràs que per a molts d'aquests negocis era "inviable" econòmicament continuar si havien de renovar la concessió. D'aquesta manera, el Consistori permet a aquests negocis ampliar la seva oferta de productes i garanteix que puguin ampliar tant el seu mercat com els ingressos mensuals, de manera que puguin subsistir i mantenir obert.

Així, aquesta ampliació dels usos dels quioscos els permetrà vendre begudes, menjar envasat, tenir una major flexibilitat horària o poder oferir un servei de caixer automàtic, entre d'altres. L'Ajuntament ha remarcat que per al Consistori aquests negocis i la seva viabilitat són "una prioritat" i han destacat que una bona mostra d'això és aquesta ampliació.

El Consistori no ha informat encara de quan aquesta nova normativa entrarà en vigor, tot i que ha assegurat que ja estan redactant-la. Actualment, a Palma hi ha sis quioscos que es veuran afectats directament per aquesta normativa. L'Ajuntament ha explicat que aquests establiments estan a la plaça del Mercat, la Rambla, la plaça de les Tortugues, la plaça d'Espanya, Progrés i al carrer Sindicat.

stats