Societat 15/06/2020

Cort invertirà 11.000 euros en una campanya contra el racisme

L'objectiu és sensibilitzar els ciutadans i informar les persones migrants dels seus drets fonamentals

Ara Balears
1 min
Participants en la protesta contra el racisme

PalmaL'Ajuntament de Palma invertirà 11.000 euros en la campanya Stop Racisme, que es durà a terme durant les dues primeres setmanes de juliol. L'objectiu d'aquesta iniciativa és sensibilitzar els ciutadans i per fer-ho es repartiran fins a 12.000 articles de marxandatge, com, per exemple, bosses, xapes i adhesius. Així ho ha explicat aquest dilluns la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de Cort, Sonia Vivas.

Així mateix, Cort instal·larà taules informatives al barri de Son Gotleu i a la Platja de Palma per tal d'informar els migrants dels seus drets, però també els empresaris i la població en general sobre les eines de què disposen les institucions per lluitar contra el racisme.

La regidora ha lamentat que les minories ètniques de Palma "es veuen constantment sotmeses a situacions de violència i violació de drets", i ha criticat que "les dones ho pateixen per partida doble: per ser dones i persones racialitzades.” De fet, "el 7% de les dones en situació irregular a Palma no tenen la targeta sanitària", ha assenyalat.

En aquest sentit, Vivas ha lloat la manifestació contra el racisme que es va fer a Palma dia 7 de juny, en la qual varen participar un miler de persones. "La ciutat va veure una comunitat unida i forta demanant posar fi al racisme i la discriminació", ha afegit.

stats