Rueta 2024
Societat 01/02/2024

Palma acollirà una Rueta acompanyada de jocs de màgia, contacontes i carrosses

Serà diumenge que ve entre les 11 i les 14 h

ARA Balears
2 min
Cartell de la Rueta 2024

PalmaPalma acollirà aquest diumenge dia 4 de febrer la nova edició de la Rueta, amb nombroses activitats organitzades per part de l'àrea de Participació Cituadana de Cort. L'esdeveniment es farà entre les 11 i les 14 h, un temps durant el qual els infants i les famílies podran gaudir de diferents propostes culturals, lúdiques i recreatives, com ara contacontes, pintacares, tallers de màscares, espais de màgia, jocs infantils, titelles, acrobàcies i espectacles de pallassos.

Les activitats tindran lloc a la plaça Major, la Rambla, el carrer de la Riera, l'eix Unió - plaça del Mercat, la plaça del Rei Joan Carles I i el passeig del Born. En aquest darrer emplaçament es farà la Marató del Circ Bover, que incorporarà espectacles aeris, les acrobàcies i el monocicle dels integrants de la companyia Noar, els jocs malabars i la màgia de la companyia Pasodoble Circurs i les actuacions d’un pallasso i malabaristes de Clownómadas.

Desviament de línies de bus de l’EMT

Per una altra banda, i arran de la Rueta, l'EMT Palma ha anunciat el desviament de diverses línies d'autobús al llarg d’aquesta jornada de diumenge, entre les 7 i les 17 hores. Concretament, les línies L3 (Pont d'Inca - Joan Carles I), L4 (Illetes - plaça de les Columnes), L7 (Son Gotleu - Son Serra - la Vileta/Son Vida) i L20 (Portopí - Son Espases) circularan amb desviacions en els dos sentits. 

Igualment, l'L25 (l'Arenal - plaça de la Reina/catedral) afrontarà un desviament parcial només en sentit a l'Arenal, i, per la seva banda, l'L35 (Aquàrium - plaça de la Reina/catedral) començarà i finalitzarà la ruta a Eusebi Estada, al costat de l'estació del tren de Sóller (parada 559), i també circularà desviada per Arxiduc Lluís Salvador.

A partir de les 17 h, es preveu que es puguin reprendre les rutes habituals. 

Els usuaris poden consultar el sentit dels desviaments als avisos de la web, a l'aplicació i xarxes socials de l'EMT, així com a les parades afectades.

Talls de trànsit

Paral·lelament, i també amb motiu de la Rueta, la Policia Local de Palma tallarà el trànsit rodat entre les 8 i les 17 h als carrers i trams següents: 

- La Rambla, a l'altura de la costa de la Sang.

- Avinguda Jaume III, a Bonaire

- Plaça de la Reina, a l’altura de Guillem Mesquida.

Durant el tancament no es podrà accedir a l'aparcament subterrani de plaça Major, i la sortida s’haurà de fer per la plaça d'en Coll.

Concurs de carrosses i comparses

Al mateix temps, l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palma ha publicat les bases de la convocatòria del concurs de carrosses i comparses que regiran la inscripció per prendre part a la nova edició de la Rua, prevista per a diumenge 11 de febrer.

La normativa estableix una quantia econòmica de 2.800 euros repartida entre quatre premis de 450 euros cada un en el cas de la modalitat de carrosses, i quatre premis de 250 euros pel que fa a la competició de comparses. Els interessats a participar-hi han de presentar la documentació requerida, entre els dies 5 i 8 de febrer, de les 9 a les 14 hores, a les oficines de l’àrea de Participació Ciutadana (plaça de Santa Eulària, 9, tercer pis).

Programa la Rueta
stats