Orgull 2023
Societat 28/06/2023

Palma acollirà aquest dimecres la manifestació de l'Orgull sota el lema 'Som la lluita resilient, ni una passa enrere'

L'esdeveniment comptarà amb la participació d'una trentena d'entitats

ARA Balears
3 min
Menifestació de l'Orgull a Palma

PalmaPalma acollirà aquest dimecres 28 de juny la manifestació de l'Orgull LGTBI sota el lema 'Som la lluita resilient, ni una passa enrere'. Segons ha explicat aquest dimarts el president de Ben Amics, Víctor Robles, el lema de l'any és precisament "pel context polític que s'està vivint, en què s'està amenaçant amb retrocessos en els drets i llibertats aconseguits els darrers anys". En aquest sentit, des de l'associació han apuntat que "no ho permetran". En la manifestació, que recorrerà el centre de Palma des del passeig del Born fins al parc de les Estacions, serà un "gran esdeveniment" i hi participaran al voltant de 30 entitats, entre associacions, col·lectius, sindicats i partits.

Així, Robles ha assenyalat que continuaran apostant pel mateix model que en els últims anys, que ha qualificat com "un model d'èxit, perquè al cap i a la fi la manifestació de l'Orgull pertany a tota la societat, i tots els moviments socials que s'adhereixin a aquesta reivindicació són positius". La manifestació tindrà tres blocs: un bloc per a entitats, un per a sindicats i un altre per a partits polítics. En concret, ha detallat que com a entitats polítiques hi participaran el PSIB, Podem, Esquerra Unida, MÉS, El Pi i Ciutadans, per la qual cosa no està prevista la participació ni de Vox ni del PP. A més, també hi seran presents les Joventuts Socialistes i Mallorca Nova.

En el bloc dels sindicats hi seran CCOO, UGT, Ruge, el Sindicat de Periodistes de les Balears (SPIB) i l'STEI Intersindical. Com a associacions, algunes de les participants seran ALES, el Col·lectiu Transfeminista, Tambors per la Pau, la batucada feminista Femso, Amnistia Internacional o Metges del Món. Pel que fa al recorregut, en arribar al parc de les Estacions, es farà la lectura del manifest, que enguany serà un enregistrament emès per megafonia i, posteriorment, tindrà lloc la revetlla que es fa cada any després de finalitzar la manifestació. "Organitzam la revetlla perquè el fet de celebrar i de celebrar-nos a nosaltres mateixes és també un fet reivindicatiu, sobretot en una societat en la qual s'estan estenent els missatges d'odi i rebuig a les persones LGTBI+", ha indicat.

Dispositiu policial

D'altra banda, l'Ajuntament de Palma ha informat aquest dimarts que la Policia Local, en col·laboració amb l'EMT, ha posat en marxa un operatiu especial que es desenvoluparà aquest dimecres amb motiu de la manifestació de l'Orgull LGTBI+ que recorrerà diferents carrers de Palma. Aquest operatiu s'iniciarà a les 18 hores i té previst finalitzar a les 20 hores. Durant aquest temps, la Policia Local tancarà al trànsit rodat diversos carrers del centre de Palma. A més, l'EMT també ha previst el desviament de línies d'autobusos que es veuran afectades pel recorregut de la manifestació.

La Policia Local tallarà a partir de les 18 hores la plaça de la Reina en direcció al Born; el passeig de Mallorca cap a Jaume III; l'avinguda de Portugal amb la via d'Alemanya, en direcció a la plaça d'Espanya; General Riera amb l'avinguda del Comte de Sallent, en direcció a la plaça d'Espanya; 31 de Desembre amb Comte de Sallent, en direcció a la plaça d'Espanya; Eusebi Estada en direcció a la plaça d'Espanya; Aragó amb Alexandre Rosselló, en direcció a la plaça d'Espanya, i Marquès de la Fontsanta en direcció a la plaça d'Espanya, així com carrers adjacents d'accessos a les vies principals.

Finalment, l'EMT ha previst que entre les 18 i les 20 hores aproximadament es produiran desviaments en les línies A1, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 22, 12, 24, 14, 16, 19, 20, 23, 25, 33, 35, 46 i 47, en un sentit o tots dos. A més, la ruta Circular Centre Ciutat quedarà sense servei durant aquestes hores.

stats