Guerra entre Israel i Palestina
Societat 12/06/2024

Palestina a la UIB convoca una concentració a Palma aquest dimecres "contra la complicitat del rectorat amb el genocidi"

La mobilització, prevista per a la setmana passada, es va haver d'ajornar després que la Junta Electoral denegàs el permís per fer-la

ARA Balears
1 min
Estudiants al campus de la UIB aquest matí, després del primer vespre de l'acampada propalestina.

PalmaPalestina a la UIB ha convocat aquest dimecres una concentració a Palma, a les 20 h, a la plaça de Cort, "contra la complicitat del rectorat amb el genocidi". La concentració s'havia convocat, en un principi, el passat 5 de juny. Això no obstant, la Junta Electoral va denegar el permís de la concentració, en considerar que els motius de la convocatòria no responien a una urgència.

Davant aquest escenari, segons ha informat Europa Press, el col·lectiu va decidir ajornar la mobilització a aquest dimecres, a més de recordar "la urgència de rompre totes les relacions econòmiques, polítiques i institucionals amb Israel" i "sense oblidar la complicitat amb el genocidi" que, consideren, manté "l'estat espanyol" i "institucions com la UIB", a la qual acusa de "mantenir l'equidistància davant la barbàrie".

En aquest sentit, una de les raons esgrimides pel col·lectiu per continuar amb la mobilització és l'amenaça de sancions acadèmiques a qui va participar en l'acampada per part del rector, Jaume Carot, qui, lamenten "va preferir l'entrada de la Policia al campus per desallotjar la protesta, en lloc de dialogar". Un altre dels motius que han compartit és "la censura" de l'Ajuntament de Palma a la xerrada organitzada per Ciutadans per Palestina a la Biblioteca Municipal de Cort.

D'aquesta manera, aquest dimecres sortiran al carrer, "l'únic lloc on la lluita s'escolta alta i clara", per denunciar "la deriva autoritària del rector i de l'Ajuntament de Palma". "En aquest moment, el genocidi continua tot i les promeses de tants en les europees de posar-hi fre", han conclòs.

stats