Societat 15/12/2022

Pacients i sanitaris converteixen l'Hospital General de Palma en un pessebre vivent

Des del servei de manteniment fins al de medicina, passant pels familiars dels ingressats: tot el centre hi ha participat per fer un conte de Nadal amb motiu del concurs de betlems que organitza la gerència de Son Espases

2 min

PalmaEl que havia de ser un pessebre vivent, amb uns pocs personatges, ha acabat posant tot un hospital cap per avall per fer un conte de Nadal amb desenes de persones implicades. L'Hospital General de Palma es torna a presentar al concurs de betlems que fa cada any la gerència de Son Espases –que engloba també l'Hospital Verge de Lluc i el Psiquiàtric– i amb una proposta "única", segons els seus creadors: un betlem que ha implicat tot el centre, des del departament de manteniment fins als metges i infermeria, passant pels pacients i els seus familiars.

"L'any passat ens hi vàrem presentar i vàrem guanyar el segon premi. I enguany vaig pensar que estaria molt bé que hi participàs tot l'hospital. Com que és petit, era factible xerrar amb els diferents serveis i muntar una història", explica l'infermer Alfonso Jiménez, el principal capet de tot el projecte. Després de setmanes de preparació, el jurat que atorga el premi va assistir aquest dimarts, dia 13, a l'Hospital General perquè tot el personal representàs el seu particular conte de Nadal.

El portal de Betlem, fet per membres de l'Hospital General.
L''escriptorium' del pessebre de l'Hospital General.
Una paradeta de menjar del pessebre.

L'infermer també destaca la participació d'altres companys, com l'auxiliar Juan Tarragó, la infermera de cures pal·liatives Maria Pou i la supervisora de rehabilitació, Leo Llabrés. "Vaig xerrar amb els diferents serveis i vaig començar a desenvolupar la idea. A poc a poc va anar creixent i, després de xerrar amb pal·liatius i rehabilitació, vaig comentar-ho amb el servei de farmàcia, admissió, llenceria, manteniment...", afegeix Jiménez. El resultat ha estat la recreació de tot un poble, amb farmàcia, escola, escribes, mercat i posada.

Finalment, "hi ha col·laborat tothom: zeladors, auxiliars d'infermeria, infermers, metges, físios, treballadores socials...", celebra. Per ell, la part "més guapa" és que "hi han participat també els padrinets", diu en referència als pacients d'edat avançada que estan ingressats. "Han anat veient com muntàvem el betlem i els familiars que els cuidaven ens han ajudat", manté.

Una paradeta del pessebre.
L'apotecaria.
Dos participants del pessebre.
stats