Societat 02/11/2020

L'Organització Mundial del Turisme impulsa un nou codi per reactivar el sector turístic

L'objectiu és protegir els viatgers en situacions d'emergència

Ara Balears
1 min
Turistes alemanys que arribaren dilluns a les Balears amb motiu del pla pilot

PalmaL'Organització Mundial del Turisme ha impulsat un nou codi internacional amb l'objectiu d'assistir els turistes en situacions d'emergència. Segons ha informat l'agència Efe, aquest nou projecte té el suport de quasi un centenar de països i té com a principal finalitat restaurar la confiança dels turistes en el sector i potenciar l'activitat, malmesa per la crisi sanitària.

Un cop creat aquest nou codi, l'OMT es reunirà amb els principals empresaris del sector turístic arreu del món, per tal de garantir certes línies d'actuació per reactivar l'activitat turística postpandèmica. Entre les mesures plantejades per l'organisme, destaca la necessitat de garantir seguretat tant econòmica com sanitària en situacions d'emergència per als turistes i oferir aquesta informació sobre la pandèmia a temps real per conèixer la situació del covid-19 en el país de destinació dels viatges.

A més, l'Organització Mundial del Turisme també ha reclamat "més implicació" per part dels governs i els proveïdors turístics per garantir la seguretat sanitària dels turistes i ha remarcat que la incertesa actual dificulta la reactivació del sector turístic mundial.

L'OMT espera que els països membres de l'organització aprovin aquest codi en l'Assemblea General del 2021.

stats