Societat 10/12/2020

L'oposició del Consell de Mallorca lamenta que es redueixi sense consens la velocitat a la via de cintura

El Pi i el PP han demanat debatre la mesura, però el conseller de Mobilitat, Iván Sevillano, assegura que la decisió ja està presa

K. O.
2 min
Via de Cintura.

PalmaEls grups del PP i El Pi al Consell de Mallorca –amb el suport de Ciutadans i Vox– han demanat aquest dijous en el ple de la institució insular debatre la reducció de la velocitat màxima de la via de cintura de Palma, que a partir de l'1 de febrer passarà de 120 quilòmetres per hora a 80. El conseller de Mobilitat, Iván Sevillano, però, ha assegurat que la decisió ja està presa i que no canviaran d'opinió. Els partits de l'oposició han criticat aquesta resposta per manca de consens i transparència.

Tant els conservadors com els regionalistes han demanat que la reducció de la velocitat sigui debatuda en la Comissió de Mobilitat del Consell, que està integrada per tècnics i representats polítics, però no té cap capacitat de decisió. Sevillano ha demanat disculpes pel fet de no haver presentat la proposta a la Comissió, i s'ha compromès a convocar-la aviat per explicar els informes tècnics. Així i tot, ha recordat que la mesura té el suport de la Direcció General de Trànsit (DGT).

El portaveu d'El Pi, Antoni Amengual, ha recordat que en la darrera comissió, poc abans del confinament de març, Sevillano va dir que no es prendria cap decisió sobre la limitació de la velocitat a la via de cintura sense parlar-ho abans a la comissió. Per això, Amengual ha criticat que el conseller de Mobilitat només cerca "protagonisme". Una opinió compartida pel conseller del PP, Mauricio Rovira.

"No estam en contra de limitar la velocitat a la via de cintura, però no veim bé que es prengui aquesta decisió sense consens", ha afirmat Rovira, i ha afegit que es podria haver reduït als punts per on passen més vehicles perquè "no totes les parts de la via de cintura són iguals".

stats