Societat 04/07/2019

L'oposició vota en contra d'augmentar el salari dels alts càrrecs de l'Ajuntament de Palma

El portaveu del govern municipal, Alberto Jarabo, assegura que el Consistori "ha d'agafar múscul"

A. T.
2 min
Ajuntament ee Palma

PalmaEls partits de l'oposició a l'Ajuntament de Palma han votat aquest dijous en contra de la pujada de les retribucions dels òrgans directius i de l'augment de càrrecs de l'equip de govern. Tant el Partit Popular com Ciutadans i Vox han criticat que la qüestió dels salaris s'hagi sotmès a votació al primer ple. El portaveu de l'equip municipal, Alberto Jarabo, ha assegurat que el Consistori "ha d'agafar múscul", per defensar la seva proposta.

La Comissió del Centre Històric també ha estat objecte de descontentament per aquestes tres formacions polítiques. Consideren que, a més de formar-ne part de manera tècnica i de tenir-hi "veu", haurien de tenir-hi "vot". Vox, que s'ha abstingut en aquesta proposta, ha proposat que també formin part d'aquest grup "alguns gremis importants, com el de turisme i la petita i gran empresa". Pel que fa a les partides pressupostàries dels grups polítics municipals, el partit d'extrema dreta també s'ha desmarcat de la resta de l'oposició votant-hi a favor, mentre que PP i Cs han decidit abstenir-se'n.

Jarabo, per part seva, ha reconegut que sempre és "estèticament qüestionable que en els primers plens es facin les adaptacions salarials dels membres de la Corporació", però ha defensat que la pujada ha estat raonable. "S'ha incrementat el sou de la gent que menys cobrava un 6,5% i el dels alts càrrecs un 2, d'acord amb l'IPC i les pujades d'altres anys", ha recordat el portaveu.

Quant a l'augment dels 12 nous càrrecs de l'equip de govern, Ciutadans ha declarat que "es necessita més gent al carrer i no a l'oficina davant l'ordinador", tot i que "esperen que això comporti una millora en l'atenció a la ciutadania". Respecte d'aquesta qüestió, Jarabo ha afirmat que "l'administració pública ha de tenir força per evitar que el sector privat guanyi pes" i que com a partit progressista el seu objectiu és que "els serveis públics siguin de tanta qualitat com sigui possible".

stats