Societat 03/06/2020

L'OCB dona suport a l'equip de l''Informatiu Balear' de TVE i en reivindica la tasca periodística i lingüística

Arran de la notícia que la direcció de la cadena en vol retallar l'emissió, l'entitat reclama al Govern que no permeti aquesta reducció

Ara Balears
1 min
El centre territorial de RTVE a Palma. / CAIB

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha mostrat aquest dimecres el seu suport a l'equip de treballadors i professionals del Centre Territorial de TVE a les Balears, arran de la notícia que la direcció de la cadena pública vol retallar l'històric Informatiu Balear. L'entitat reclama al Govern que no permeti aquesta reducció quasi a la mínima expressió de l'informatiu, que suposaria la pèrdua de feina de molts periodistes.

En un comunicat, l'OCB ha recordat que l'Informatiu Balear va celebrar l'any passat el 40è aniversari d'emissió ininterrompuda. L'entitat ha destacat la seva tasca periodística i informativa a les Illes: "Fou una peça clau per a la conformació de la normalització lingüística del català. De fet, el Centre Territorial de les Balears va ser guardonat amb un premi 31 de Desembre l'any 2004 i enguany ha rebut un premi atorgat pel Govern", destaca el comunicat.

D'aquesta manera, l'OCB subratlla que els ciutadans de les Illes "tenim dret a continuar informats de la mateixa manera que ho hem fet fins ara gràcies a l'Informatiu Balear". L'entitat afirma que l'argument que ha assenyalat la cúpula de TVE és "vergonyós, ja que excusa la retallada per una suposada manca d'audiència perquè coincideix amb l'informatiu d'IB3".

Per a l'OCB, aquest argument és "propi d'una concepció estrictament empresarial dels mitjans de comunicació públics i entenem que l'ens de RTVE, més que preocupar-se per treure el màxim benefici, s'hauria de preocupar d'oferir un servei públic de qualitat", destaca el comunicat.

stats