Cinema

Nova (i doble) acusació a l’actor Jonathan Majors d'abús físic i emocional

El 'New York Times' ha publicat el testimoni d'Emma Duncan i Maura Hooper sobre les seves relacions amb l'actor

3 min
Jonathan Majors sortint dels jutjats

Barcelona"Les proves presentades al llarg d'aquest judici mostren una etapa d'abusos psicològics i emocionals i una escalada de patrons de coacció". Això és el que va asseverar el fiscal de Manhattan, Alvin Bragg, en la seva llarga argumentació per assenyalar Jonathan Majors com a agressor sexual de l'última parella de l'actor, Grace Jabbari. Un mes i mig més tard d'aquestes declaracions, les paraules del fiscal prenen una dimensió superior després que dues dones, també exparelles de l'actor de Marvel, hagin presentat al·legacions en contra de Majors per abús físic i emocional al New York Times.

Jonathan Majors es trobava a la cúspide de la seva carrera professional després de sonar com el pròxim Thanos a la pel·lícula de Marvel The Avengers. El paper de malvat li hauria escaigut com l'anell al dit, però la condemna d'agressió imprudent feta pel jutjat de Nova York el passat desembre va tòrcer tots els plans d'èxit de l'actor. En el judici, el fiscal de Manhattan Alvin Bragg es va arremangar les punyetes de valent per demostrar que la denúncia presentada per Grace Jabbari pels fets ocorreguts el març del 2023 no corresponia a un fet puntual, sinó que l'intèrpret tenia un perfil d'abusador per les conductes continuades de violència física i emocional latent en les seves relacions. Llavors no se'n va acabar de sortir, ja que Majors va ser condemnat a dos dels quatre càrrecs que se li imputaven, i la condemna va acabar reduïda a un màxim d'un any de presó. Però ben aviat això podria canviar.

Emma Duncan i Maura Hooper, que van estar sortint amb Majors entre el 2013 i el 2019, han explicat aquest dijous al New York Times que van ser víctimes d'abús físic i emocional. Paral·lelament, en l'article publicat se cita 20 persones més que han estat entrevistades per donar testimoni de l'historial d'"inestabilitat psicològica" de l'intèrpret i de les conductes confrontatives amb les companyes de feina durant el rodatge de la sèrie d'HBO Lovecraft Country.

En el reportatge, les dues dones coincideixen a descriure l'actor de Marvel com una figura "controladora i amenaçadora que les va aïllar dels seus amics i dels seus objectius laborals". Respecte a aquestes declaracions, l'advocada de Majors, Priya Chaudhry, ha reconegut a The New York Times que la relació amb Duncan i Hooper era "tòxica" i que "els va dir coses doloroses", però nega que es tracti d'un cas d'abús físic. Chaudhry ha assegurat que no sap res de les conductes a què fan referència les 20 persones entrevistades pel diari nord-americà.

El testimoni d'Emma Duncan

Però les conductes descrites per totes dues van més enllà de ser "tòxiques". La directora de cinema Emma Duncan, que va mantenir una relació amb Majors des del 2015 fins al 2019, ha explicat al rotatiu que durant els anys que van estar junts va ser "maltractada" en diferents ocasions. Concretament, recorda que el 2016 Majors va "escanyar-la fins a intentar matar-la" i que en un altre episodi de violència d'aquell mateix any la va "empentar contra una bústia del carrer", cosa que li va deixar diferents marques als braços i a l'esquena.

El cas de Maura Hooper

Abans que Duncan i Majors estiguessin junts, l'actriu Maura Hooper també va estar sortint amb l'intèrpret. De fet, no ha estat fins al cap d'uns anys que les dues dones van saber que les seves relacions havien coincidit temporalment. Quan l'actor encara sortia amb Hooper, ja feia temps que es veia amb Duncan. Quan finalment l'actor de Devotion va trencar la seva relació amb Hooper, aquesta va rebre diferents trucades d'ell dient-li que era una "meuca" i que desitjava que es morís i se suïcidés.

L'actriu també ha explicat al diari que va haver d'avortar en diferents ocasions i cada vegada l'actor va dir que no la volia passar a buscar per la clínica. "Em sentia atrapada i sola", és com la intèrpret descriu el camí que havia de fer sola després de les intervencions d'avortament. Majors l'obligava a passar aquest tràngol en solitud, ja que l'actriu ha revelat que tenia prohibit "parlar amb ningú sobre la relació", de manera que va aïllar-la de la seva xarxa d'amistats i de la possibilitat de tenir algun suport extern. "Et trauré del meu cor de la mateixa manera que t'han tret el nadó de dintre", va dir-li a l'actriu en una trucada.

Totes dues coincideixen en qualificar l'estratègia manipuladora de Majors com a love bombing, un terme en anglès per referir-se a la mostra explosiva d'estima a una persona per aconseguir la seva atenció i fidelitat i després abusar-ne físicament i emocionalment.

stats