Societat 03/02/2021

La nova aplicació del SOIB permet demanar orientació laboral per videotrucada

L'eina està disponible des d'aquest dimecres per a plataformes Android i iOS

Ara Balears
2 min
Pla de xoc per combatre un atur disparat que encara creixerà més

PalmaEl Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha posat en funcionament la seva primera aplicació aquest dimecres, que ja està disponible per iOS i Android. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la directora general del SOIB, Pilar Ortiz, han presentat l'eina aquest matí com a part del pla de xoc d'ocupació 2020-2021.

Negueruela ha destacat que l'aplicació "acosta el servei d'ocupació a les persones usuàries del mateix" i que permet "presentar-se a una oferta de feina" o assistir a "una cita amb el servei per videotrucada". En aquest sentit, ha assenyalat que "el 90% de les atencions es fan per via telemàtica o telefònica des de març" i que durant el 2020 van rebre més de 173.000 demandes i van fer gairebé 13.000 orientacions. A més, hi va haver 42.000 persones en processos de preselecció i 500 es van derivar a formació.

A banda d'aquesta nova eina, el conseller ha informat que s'han habilitat canals SOIB 24/7, que permeten "atendre qualsevol dubte qualsevol dia de la setmana en menys de 48 hores". El servei es va obrir en fase pilot l'agost i des d'aleshores s'han atès 2.700 consultes.

Per la seva banda, la directora general del SOIB ha destacat les funcionalitats que té l'aplicació. "Des de la pantalla d'inici hi ha enllaços directes a les opcions més habituals", ha indicat, entre les quals es troben les ofertes d'ocupació, tant públiques com privades. Aquestes es poden seleccionar com a favorites per fer-ne un seguiment. També permet "demanar cita, o bé per demanda o bé per orientació", ha afegit Ortiz.

A la roda de premsa també hi han estat presents representats sindicals. El secretari general de Comissions Obreres, Jose Luis García, ha afirmat que valoren molt positivament l'aplicació, que permetrà facilitar els contactes amb l'administració. Així mateix, el secretari general d'UGT, Alejandro Texías, ha recordat que els sindicats van ser dels primers a demanar que aquest servei es pogués oferir de manera totalment telemàtica i ha celebrat que amb la novaa eina "ja estam en el segle XXI".

stats