Salut confirma 7 nous contagis de coronavirus entre treballadors d'una mateixa residència

Hi ha tres positius actius més que ahir, amb els quals la xifra de casos ascendeix a 250

La Conselleria de Salut ha informat de 7 nous contagis entre treballadors d'una mateixa residència de gent gran i cap entre els usuaris. Així, la situació en els centres és la següent: 84 usuaris amb el contagi actiu, 179 que han superat la infecció i 84 que han mort. En el cas dels treballadors, 48 continuen contagiats i 118 s’han curat.

A més, Salut ha confirmat tres positius actius més que ahir, amb els quals la xifra augmenta a 250. És el segon dia consecutiu que puja el nombre de positius actius a les Illes, cosa que no passava des del 25 d'abril. Cal dir, però, que  ara es fan moltes més proves d'anticossos: entre 2.500 i 4.000 per dia. En total, s’han fet 81.299 proves de laboratori (65.004 PCR i 16.295 proves d’anticossos).

Per la seva banda, el Ministeri de Sanitat ha confirmat 9 contagis i 2 morts més per coronavirus a les Balears. Quant a les persones curades, n'hi ha quatre més, amb les quals ja són 1.523 els pacients que han aconseguit superar el virus. En total, des de l'inici de la crisi sanitària s'han detectat per PCR 1.991 infeccions i 218 persones han mort a causa del virus. Aquests nou casos més de contagis representen un augment del 0,45%. 

Pel que fa a la situació als hospitals, dues persones han hagut de ser ingressades i un pacient ha entrat a la unitat de cures intensives. Així, la xifra de persones que han necessitat internar-se en algun dels hospitals de les Balears puja a 1.136, mentre que un total de 218 pacients han hagut d'ingressar a l'UCI.

A Mallorca hi ha 155 persones hospitalitzades, 29 de les quals es troben en unitats de cures intensives, i 92 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC). A Menorca, hi ha 4 persones hospitalitzades (3 a l’UCI i 1 a planta), i 1 persona en seguiment per part de les UVAC. Per últim, a Eivissa són 20 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI), mentre que 5 reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 350 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,5% del total de casos que s’han detectat a les Illes. De tots aquests, a hores d’ara hi ha 70 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,4% dels 16.000 professionals que fan feina en la sanitat de les Illes Balears. Un total de 120 estan en vigilància activa.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, la situació continua sent la mateixa que ahir: 20 treballadors i 35 residents han superat la malaltia, mentre que queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

Espanya

A Espanya, el nombre de morts per coronavirus baixa per primera vegada del centenar. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha informat aquest diumenge al matí els presidents autonòmics que el nombre de decessos per coronavirus en les darreres 24 hores ha caigut fins a 87. En total, segons les dades del Ministeri de Sanitat, ja són 27.650 persones les que han perdut  la vida per covid-19 en el conjunt de l'Estat. 

Pel que als contagis diagnosticats per PCR, 321 persones s'han infectat en les darreres hores, 327 persones han necessitat ser hospitalitzades i s'han registrat 28 nous ingressos a l'UCI. Quant al nombre de professionals sanitaris que han contret el virus des que va començar la pandèmia, la xifra s'eleva fins als 50.938. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF