Societat 28/03/2023

El nou centre de salut Pere Garau II tindrà 49 consultes

El Govern destinarà 11,7 milions d'euros al projecte, que donarà servei a 27.000 veïns

ARA Balears
2 min
Assistents a la presentació del projecte del nou centre de salut Pere Garau II

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, han presentat avui el projecte del nou centre de salut Pere Garau II. El pla ha sorgit arran d'un concurs d'idees, a partir del qual s'elaborarà el projecte arquitectònic i amb posterioritat es podran adjudicar les obres.

El nou centre tindrà 3.681 metres quadrats i atendrà 26.795 usuaris de les zones de Pere Garau i Son Canals, mentre que el centre actual continuarà funcionant com a centre d'Atenció Primària. Per a la realització de les obres s'han pressupostat 11,7 milions d'euros.

L'espai inclourà 33 consultes de medicina i infermeria general, set de pediatria i infermeria, dues consultes de comare, tres de fisioteràpia i quatre consultes polivalents. A més a més, hi haurà una zona de cures i tècniques especials, una zona d'extracció, la unitat de psicoprofilaxi obstètrica i atenció a la dona, i dues sales de cinesiteràpia.

El projecte, batiat amb el títol Wabi Sabi, va guanyar el primer premi del concurs, dotat amb 12.000 euros, mentre que el segon premi, Escher, i el tercer, Atrio, han rebut 8.000 i 4.000 euros, respectivament.

Durant la presentació, Armengol ha considerat que la "salut i l'atenció sanitària han estat una prioritat per a nosaltres" a les quals s'han destinat "recursos, s'han millorat les condicions laborals dels sanitaris i les infraestructures, a les quals hem dedicat 300 milions d'euros".

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, per la seva part, ha explicat que el centre de salut Pere Garau II ajudarà a millorar l'atenció dels pacients de la barriada. El projecte, ha dit, "s'emmarca dins la planificació prevista per millorar la xarxa d'atenció primària de la comunitat". A l'acte també hi han assistit el batle de Palma, José Hila; el director del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el gerent d'Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.

stats