Societat 08/11/2019

Només els candidats d'Unides Podem i MÉS-Esquerra es pronuncien sobre la problemàtica dels megacreuers

La Plataforma contra les grans navilieres va enviar fa unes setmanes una sèrie de preguntes a tots els candidats al Congrés per les Balears

Ara Balears
1 min
Imatge de l'acció de protesta de la Plataforma contra els megacreuers

PalmaLa Plataforma contra els megacreuers va enviar fa unes setmanes a tots els candidats al Congrés per les Balears una sèrie de preguntes sobre la moratòria que proposen per aturar la contractació d'aquestes embarcacions fins arribar a un acord sobre la seva limitació al port de Palma. Només el candidat de MÉS-Esquerra, Guillem Balboa, i la candidata d'Unides Podem, Antònia Jover, s'han pronunciat respecte d'aquest tema.

El candidat de la coalició sobiranista va assegurar que "l'arribada de megacreuers s'ha de moderar i controlar i que ara cal aplicar una moratòria als nous creuers". També va dir que MÉS "ja ha insistit i pressionat per limitar la massificació que provoquen".

Pel que fa a la candidata de la formació morada, va recordar que en els Acords de Bellver "vam disposar que s'establissin uns paràmetres de sostenibilitat humana i ambiental i uns límits per als creuers que arriben a Palma". Jover va comentar que aquesta és una prioritat per Unides Podem, una problemàtica que durà al Congrés si surt elegida. "Haurem d'estudiar la manera més viable i que generi un consens", ha afegit. També va reconèixer que una moratòria pot ser una bona opció, tot i que "s'hauria d'estudiar com aplicar-la".

stats