Societat 12/07/2020

Els inspectors aixequen 24 actes per incomplir les normes del covid-19

Aquest cap de setmana ha començat la campanya del Govern per prevenir la propagació del coronavirus

Ara Balears
1 min
Les multes per incomplir la normativa oscil·len entre els 100 i 600.000 euros.

PalmaLa campanya d'inspeccions del Govern per prevenir la propagació del covid-19 ha començat aquest cap de setmana. En concret, s'han fet 51 intervencions a locals i zones d'oci nocturn de les Illes Balears i s'han aixecat 24 actes per incomplir la normativa, segons apunta l'Executiu en una nota. Cal recordar que el decret llei aprovat aquest divendres pel Govern inclou la possibilitat de tancar locals i prohibir-hi l'activitat fins a tres anys en casos molt greus. A més, recull multes entre 100 i 600.000 euros, segons el tipus d'infracció de la normativa sanitària i de seguretat.

Les intervencions que s'han fet aquest cap de setmana les han fetes els inspectors, amb coordinació amb els agents dels diferents cossos i forces de seguretat. L'objectiu és assegurar-se que els establiments compleixen l'horari, l'aforament, la distància social i la utilització de les mascaretes entre el personal.

En concret, s'han fet 28 intervencions a Mallorca. 10 ha estat a establiments de la Platja de Palma, 9 a locals del centre de Palma, 7 al Port d'Alcúdia, una a Muro i una a Bunyola. La resta s'han dut a terme a 10 establiments de Formentera, i a 11 locals i dos parcs d'Eivissa.

Segons indica el Govern, totes les actes aixecades estan relacionades amb excessos d'aforament, incompliment de la distància social, de l'horari, l'ús de mascaretes entre el personal d'establiments de restauració, falta d'informació al públic i de senyalització adequada. Les multes s'han posat a cinc locals de la Platja de Palma, set a Palma, dues al Port d'Alcúdia, una a Muro i nou a Eivissa.

stats