La setmana que m'espera
Societat 30/05/2022

“No viuria sense el cafè i la música de Bruce Springsteen als matins”

El conseller de Cultura, Universitat i Fons Europeus, Miquel Company, explica com serà la seva setmana

2 min
El conseller de Cultura, Universitat i Fons Europeus, Miquel Company

PalmaEls meus matins són rutinaris. M’aixec a les 5.20 h amb l’alarma al màxim de volum, ja ho tenc per hàbit, però no vol dir que m’agradàs despertar-me més tard. Aprofit per fer uns 20 minuts d’exercici a casa i, després, em prepar el cafè escoltant música. Sempre. No viuria sense aquest cafè i la música de Bruce Springsteen als matins, però també jazz. Tot això ho acompany amb unes torrades o unes galetes, que en teoria són ‘bio’. No sé si ho són, però et queda la consciència més tranquil·la.

Vaig amb el vol de les 7 h de Menorca a Mallorca. Intent dormir sempre a casa, ja que tenc dos fills petits. Així i tot, si tenc actes que acaben tard o he d’anar a Madrid, com aquesta setmana, per tema de connexions qued a dormir a Mallorca. Fa un any que estic així i és veritat que, quan mir enrere, és una mica heavy, però, abans de ser polític, vaig decidir ser pare i tenir una feina intensa de conseller no ha d’impedir que tengui els meus espais amb la família.

Dilluns arrib a les 8.15 h a la Conselleria, feim la reunió de gabinet i, després, el Consell de Govern. Les reunions aquest dia s’allarguen fins a les 18 h i torn a Menorca. Dimarts, amb el ple del Parlament, és per l’estil. Dimecres seré a Menorca, en principi, i dijous vaig a Madrid per un ple de conferència sectorial de política universitària. A més, em reuniré amb la secretària general del Ministeri de Ciència per tractar projectes de les Balears en termes d’investigació. Periòdicament, tenc trobades amb entitats i empreses illenques, tant per la part cultural com per la de fons europeus. Així vaig coneixent les seves necessitats i els projectes que es van desenvolupant, per fer-ne un seguiment.

No m’ha costat adaptar-me a la vida mallorquina perquè tenc un equip que em cuida. No vaig fer-ho en un dia, però crec que estic adaptat, amb moltes ganes d’acabar bé la legislatura. He de dir que ja havia visitat l’illa alguns cops, anant a Palma, Valldemossa o Alcúdia. Ara conec la Mallorca més interior i m’encanta.

El fet de ser conseller em dificulta dur a terme una de les meves passions: muntar a cavall. En tenc a casa i ara no puc entrenar de manera tan intensa, però abans ho feia tres o quatre dies per setmana. De fet, d’ençà dels 12 anys que particip com a caixer a les festes de Gràcia de Maó, i aquest 2022 serà la 25a vegada que en prenc part, tot un orgull.

M’agrada cuinar, hi soc bastant aficionat, sobretot fer carn, peix o verdura a la brasa. També estic aprenent a cuinar arrossos i, per ara, em surten bé, tot s’ha de dir. De Menorca es coneix molt la caldereta de llagosta, però només n’he menjada una vegada i per compromís. Som una família tradicional de camp i és un plat més turístic. L’altre gran hobbie és la lectura, i tenc una mania: he de llegir una novel·la i un assaig intercalats, mai dos de seguits, ja que amb un em puc evadir i amb l’altre aprenc.

stats