Societat 22/08/2019

"Els nínxols que es varen buidar a Manacor es varen vendre"

El batle, Miquel Oliver, denuncia la mala gestió del cementeri i sospita que l'anterior responsable polític coneixia l'existència de les sales amb cossos

Maria Fuster
1 min
Imatge d'arxiu cementeri de Manacor

PalmaEl batle de Manacor, Miquel Oliver, ha denunciat la mala gestió del cementeri municipal de la capital de Llevant, on el nou equip de govern de l'Ajuntament ha localitzat aquest dijous 200 restes humanes sense identificar a dues sales que estaven tapiades. D'acord amb el que una funcionària del cementeri ha explicat a l'actual batle, el regidor i responsable polític del cementeri en la legislatura passada coneixia l'existència de les sales amb els cossos, fet pel qual demanaran "explicacions i responsabilitats". Oliver creu que els cossos varen sortir dels nínxols l'any 1982, quan s'hi varen realitzar obres, i no varen tornar al seu lloc. Però la cosa no queda aquí, perquè sembla que es va fer negoci amb aquesta operació. "Els nínxols que es varen buidar a Manacor es varen vendre. Anteriorment eren de lloguer i després en propietat", afirma. El cas està en mans del jutjat i sota investigació judicial.

Segons ha informat Oliver a l'ARA Balears, el primer d'agost s'hi va fer una visita rutinària per part de dos regidors de l'Ajuntament perquè s'hi havien de fer obres d'urgència a causa d'humitats i varen trobar una sala de cossos en una caixa de fusta, alguns amb etiquetes. Divendres es va posar en coneixement de l'equip de govern i la Policia Local, que es va posar en contacte amb la Policia Nacional i la Judicial. Actualment, la majoria de documentació la té la jutgessa que instrueix el cas. Entre els documents trobats, n'hi ha un de firmat pel batle, Gabriel Homar, l'any 1983, en què diu que s'havien de tornar els cossos a la seva ubicació definitiva. Ningú no va seguir aquestes instruccions.

stats