Societat 27/12/2018

Ni brioixeria industrial ni begudes amb sucre a les escoles de les Illes Balears

Els bars i les empreses que s'encarreguen de l'alimentació de les escoles tindran tres anys per adaptar-se a la nova prohibició

Ara Balears
2 min
Es van garantir beques menjador per a totes les famílies que ho necessitin.

PalmaQue es mantengui un estil de vida saludable i que la dieta mediterrània estigui present en totes les escoles, aquest és un dels objectius que té el nou projecte de decret de Salut Pública, a més d'afavorir una alimentació saludable en tots els centres educatius, en els centres sanitaris públics i privats-concertats i en les dependències administratives sanitàries de titularitat pública de les Illes Balears.

Marta Ramos, la directora general del departament, assegura que s'han de prendre aquest tipus de mesures "per reduir els alts nivells de sobrepès i obesitat entre els més joves balears". A més, va remarcar que "donarem tres anys de marge a les empreses que serveixen als col·legis perquè s'adaptin a la nova norma".

Aquesta mesura vindrà acompanyada de programes formatius dirigits tant als responsables educatius com a l'alumnat i als empresaris de màquines de venda o d'establiments de restauració per inculcar-los els beneficis que reporta seguir una dieta saludable.

Els punts més destacats del projecte

Una de les situacions típiques que es viuen a les escoles és la celebració d'aniversaris. I aquesta situació la contempla la mateixa normativa: "a les celebracions que s'organitzen en els centres educatius com festes d'aniversari, sants o altres celebracions organitzades pel centre no es poden oferir aliments o begudes que no siguin propis de la dieta mediterrània".

A més, també fa referència al menú que s'ofereix per dinar. Els menús que s'elaborin per servir als bars, cantines o restaurants dels centres universitaris s'han de regir pels mateixos requisits que, per als centres sanitaris, estableix el capítol III de l'esborrany del decret.

Quant a les màquines d'aliments, el decret estableix que "els aliments i les begudes oferts en les màquines expenedores situades en els recintes universitaris s'han de classificar segons les seves propietats nutricionals".

stats