Meteorologia
Societat 28/02/2024

Torna a nevar a la serra de Tramuntana

La cota de neu s'ha arribat a situar als 1.100 metres

ARA Balears
1 min
La nevada ha tallat diverses carreteres

PalmaLa neu torna a tapar els cims de la serra de Tramuntana aquest dimecres. Segons ha avançat l'Agència Estatal de Meteorologia, la neu ha quallat a partir de 1.300 metres d'altura. Cal recordar que aquest dimarts també va nevar a partir de 1.100 metres d'altura. A més, l'Aemet preveu que, a més de la neu a la Tramuntana, a la resta de Mallorca continuï plovent. Les temperatures seran molt semblants a les de la jornada anterior o baixaran una mica les màximes.

Aquest passat dimarts ja va nevar i el geògraf i responsable de l'estació meteorològica del puig Major, Albert Darder va publicar un vídeo a les xarxes recordant que aquest dimarts es va complir un any de la borrasca Juliette a les Illes. Va començar a nevar a partir dels 1.000 metres i la cota es va estabilitzar al voltant de les 10.30 h, prop dels 1.400 metres, on, segons Darder, hi ha uns quatre centímetres de neu.

Cal tenir en compte que, segons ha recollit Europa Press, l'Aemet havia previst cels nuvolosos amb alguns ruixats que podrien anar acompanyats de tempesta, calabruix petit i ser localment forts, especialment a Mallorca i Menorca. Les temperatures baixaran, sobretot a la nit, mentre que el vent serà moderat del nord i nord-oest amb intervals forts a Menorca, on les ratxes poden arribar als 80 quilòmetres per hora a la nit.

Activada l'alerta màxim taronja

Així mateix, l'Aemet ha informat, a través de les xarxes, que durant aquest dimecres i dijous estaran actius avisos d'alerta màxima taronja a Mallorca i a Menorca per fenòmens costaners i fortes ratxes de vent.

stats