Meteorologia
Societat 28/01/2023

La neu obliga a tancar part de la serra de Tramuntana

Embossos i retencions entre Inca i Lluc a causa del nombre de gent que puja al monestir per veure la neu

ARA Balears
2 min
Neu a la Serra de Tramuntana

PalmaLa forta nevada que s'ha produït en alguns indrets de la serra de Tramuntana durant aquesta nit ha obligat a tancar diverses carreteres per precaució.

A través d'una piulada, el Consell de Mallorca ha informat que la circulació de vehicles està restringida a la Ma-10 des del km 21 fins al km 45 (Lluc-mirador de ses Barques), a la Ma-2141 (sa Calobra) per complet i a Ma-10 des del km 6 (Pollença-Lluc i Caimari-Lluc).

A més, ha demanat precaució extrema a tots els conductors que circulin per zones amb neu i ha recordat que les Illes Balears es troben en alerta taronja per risc de neu, fred i tempesta.

Davant aquesta situació, el Consell de Mallorca –en col·laboració amb el Servei d'Emergències– ha facilitat una sèrie de consells, com reduir la velocitat, augmentar la distància de seguretat, utilitzar marxes llargues, evitar frenar i els canvis de direcció bruscos, revisar l'estat del vehicle i portar el dipòsit ple.

Llargues coes per anar a veure la neu a Lluc

La carretera d'Inca a Lluc s'ha col·lapsat aquest dissabte dematí després que molta gent hagi optat per anar fins al monestir per veure la neu i poder gaudir-ne.

Llargues coes de cotxes per arribar a Lluc.

Els embossos començaven ja al municipi d'Inca i s'allargaven fins a Lluc. La zona de Caimari estava completament col·lapsada i els cotxes han quedat hores quasi aturats fins que han aconseguit arribar a dalt. Aquest fet ha provocat problemes per als residents de municipis com Caimari i Selva, que han vist com arribar a casa seva s'ha convertit en una odissea a causa dels curiosos que han pujat a Lluc per veure la neu.

stats