Conservació
Societat 24/09/2023

La neteja de torrents a les Balears arriba als 72,3 quilòmetres el 2023

Les tasques han anat des del desbrossament i la poda fins a la retirada de residus, a més d'accions de conservació i millora que comprenen la reparació de murs i la rectificació de cursos fluvials

ARA Balears
1 min
La neteja de torrents a les Balears ha arribat als 72,3 quilòmetres el 2023

PalmaLa neteja de torrents a les Balears ha cobert un total de 72,3 quilòmetres el 2023. Així ho ha assenyalat la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua aquest diumenge en una nota de premsa. Segons ha detallat la Conselleria, les tasques han anat des del desbrossament i la poda fins a la retirada de residus, a més d'accions de conservació i millora que comprenen la reparació de murs i la rectificació de cursos fluvials.

Concretament, a Mallorca s'ha actuat sobre 57.103 metres lineals, amb treballs distribuïts en tres zones: Tramuntana, on s'han netejat 21.107 metres; la zona central, on s'ha treballat sobre 18.360 metres, i el Llevant, amb 17.636 metres.

En el cas de Menorca, s'ha fet feina sobre 8.323 metres, i les tasques s'han centrat especialment en àrees com es Mercadal, Ferreries i Ciutadella. Per part seva, a Eivissa s'ha cobert un total de 6.969 metres en trams de rellevància com ara Santa Eulària des Riu i Sant Joan de Labritja.

Així mateix, ha remarcat que la planificació del manteniment de torrents i la seva execució es fa amb criteris d'avaluació del risc existent, prioritzant aquelles zones definides d'especial risc d'inundació, zones properes a nuclis de població, sortides a la mar, proximitat a infraestructures sensibles, i altres punts de rellevància establint zones de primer, segon i tercer ordre. També ha indicat que es preveu incrementar la despesa en manteniment de torrents durant els pròxims quatre anys per poder atendre les peticions de les administracions i de particulars i minimitzar el risc d'inundació.

stats