Neix al Zoo de Barcelona un altre orangutan de Borneo, una espècie amenaçada

La cria va néixer al maig i ja se l'ha pogut veure agafada a la mare i alletant-se

ARA
2 min

BarcelonaEl Zoo de Barcelona amplia la família d'orangutans de Borneo i ja té set exemplars d'aquesta espècie. Segons ha comunicat el parc, el 15 de maig passat hi va néixer una nova cria, femella, d'aquesta espècie amenaçada i en perill crític per la desforestació que pateix el seu hàbitat natural. La petita es troba en perfecte estat de salut i ja se l'ha pogut veure agafada a la mare i alletant-se. Es tracta de la tercera filla de la Jawi, una femella d'orangutan de 25 anys que també va néixer al Zoo de Barcelona. El pare és el Karl, el mascle reproductor del grup d'orangutans de Borneo del Zoo, també de 25 anys i nascut a Dublín.

El director del Zoo de Barcelona, Antoni Alarcón, ha destacat la importància del naixement d'aquesta cria, tenint en compte que es tracta d'una espècie seriosament amenaçada segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). "És una molt bona notícia tenint en compte l'aposta del Zoo per esdevenir un centre de preservació de la biodiversitat", ha afirmat.

Alarcón ha explicat que la desforestació de les selves de Borneo i Sumatra provocada per la tala d'arbres i el cultiu d'oli de palma fa que aquesta espècie pateixi una important regressió. Per això, ha afegit, és rellevant el paper dels centres zoològics dins dels programes de conservació, i ha avançat que segurament, d'aquí a uns anys, caldria reintroduir a les illes d'Indonèsia orangutans nascuts en captivitat.

El Programa Europeu d'Espècies en Perill (EEP) també ha celebrat el naixement pel que implica quant a conservació de l'espècie i perquè ajudarà a conscienciar els visitants del Zoo de Barcelona de la necessitat de cuidar l'hàbitat natural de tots els animals que estan en perill greu d'extinció a causa de l'acció humana.

stats