Plataforma per la Pau
Societat 19/04/2024

Neix la Plataforma per la Pau a Mallorca en un context d'escalada bèl·lica mundial

La plataforma preveu impulsar un manifest amb altres entitats, a més de mobilitzacions al carrer

2 min
Una quarantena de persones assistiren a la creació de la Plataforma per la Pau

PalmaEl centre Flassaders acollí dijous la creació de la Plataforma per la Pau a Mallorca per exigir que es posi fi al context d'escalada bèl·lica en l'àmbit global i apel·lar als principis del pacifisme. Una quarantena de persones participaren en l'acte per impulsar aquesta iniciativa que vol reclamar la fi dels conflictes bèl·lics al món i mostrar rebuig a la base militar projectada per l'OTAN a Menorca. Els impulsors d'aquesta plataforma són els membres de l'associació internacional per la justícia econòmica global, ATTAC.

Salvador Martínez, portaveu d'ATTAC, assegura que l'objectiu és mostrar el "malestar" amb la guerres que hi ha actualment al món, com ara el genocidi de Palestina, la guerra a Ucraïna i la resta de conflictes armats que s'estenen arreu d'Orient Mitjà i a l¡Àfrica. Per això, l'objectiu és mobilitzar la població contra "la passivitat i l'individualisme" envers a aquesta situació. En aquest sentit, Martínez censura que la Unió Europea hagi començat a desenvolupar una estratègia política i econòmica enfocada a la guerra. "No podem permetre que ens tractin com a carn de canó i que determinin les nostres vides al voltant d'un conflicte que han creat ells mateixos", apunta.

A més, la plataforma va expressar malestar pel que fa a la intenció de l'OTAN d'establir una base militar al port de Maó. Una vegada constituïda la plataforma, la intenció dels membres que en formen part és mobilitzar-se i sortir al carrer per "fer front" a l'onada "bel·licista" que s'escampa pel món. Per tot plegat, els assistents coincidiren en la necessitat de "fer front" a aquesta onada bel·licista dotant la societat civil d'arguments "a favor de la pau i el dret a la vida". De fet, l'endemà de la seva creació, la Plataforma per la Pau ja té el suport d'entitats com el GOB, CCOO, CUP Palma, Fridays for Future i el Bisbat de Mallorca. Amb tot, Martínez ha assenyalat que pròximament presentaran un manifest perquè tothom qui vulgui s'hi pugui adherir i també es plantegen mobilitzacions al carrer.

stats