Producte local
Societat 21/06/2024

Neix Cercle, el primer vi circular de les Balears

La primera producció consta de mil botelles per a cada tipus de vi

ARA Balears
2 min
Antonio Pons, Ramón Servalls, Belén Escutia i Francisco Vidal, a l'acte de presentació de Cercle.

PalmaLa bodega Macià Batle treu al mercat un nou vi circular: Cercle. Aquest producte neix dels residus orgànics que es generen a St. Regis Mardavall Mallorca Resort, al Castell Hotel Son Vida i Sheraton Arabella Golf Hotel, que es tracten a les instal·lacions que gestiona Tirme i es converteixen en el compost orgànic que després nodreix les vinyes de Macià Batle.

Allà hi madura el raïm fins que mesos més tard aporta color, aroma i textura a Cercle Blanc i Cercle Rosat, dos vins que són fruit de l'economia circular. Segons han explicat els seus promotors en una nota de premsa, es tracta d'un projecte que integra en la producció els tres sectors productius: el primari, el secundari i el terciari.

La primera producció consta de mil botelles per a cada tipus de vi. Cercle Blanc és de color groc i llàgrima marcada, i destaca per les seves notes florals, aromes afruitats i notes minerals, característiques del sòl de call vermell propi de l'illa. Per la seva banda, Cercle Rosat neix de les varietats Mantonegro i Cabernet Sauvignon. Presenta un color rosaci pàl·lid, els seus aromes evoquen fruites fresques com la fresa i el gerd. En aquesta línia, es preveu que la pròxima producció inclogui com a novetat la creació de Cercle Negre.

Dos dels vins

Compromís amb la terra

Els hotels St. Regis Mardavall, Castell Hotel Son Vida i Sheraton Mallorca formen part del programa Finhava, la plataforma d'economia circular impulsada per Tirme i Circulare, l'objectiu de la qual és promoure aquesta economia, a més d'un model de producció i consum que defensa un canvi de model de gestió de residus actual.

El CEO d'Arabella Hospitality, Francisco Vila, ha indicat que els clients "valoren els productes locals i, especialment, poder conèixer que el seu origen té un impacte tan positiu en el medi". Per part seva, el director gerent de Macià Batle, Ramon Servalls, ha expressat la seva satisfacció pel fet que "les nostres terres produeixen el primer vi circular de les Balears". "Aquest projecte està completament alineat amb el nostre pla estratègic, ja que aposta per implementar una vertadera economia circular a la nostra illa i fomenta les aliances entre diversos sectors productius", ha assenyalat el director general de Tirme, Antonio Pons.

L'etiqueta de la botella ha estat dissenyada per l'artista Belén Escutia. La idea neix de la paraula que dona nom al vi, a partir de la qual Escutia ha fet una il·lustració que inclou la utilització d'acrílics diluïts i en què es representen tots els passos que s'han seguit per elaborar el vi.

stats