Societat 19/01/2021

National Geographic escull Macarelleta com a imatge del mes d'agost per al calendari del 2021

La publicació celebra el 50è aniversari de la creació del programa Home i Biosfera de la Unesco

Ivan Martin
1 min
Imatge d'arxiu de National Geographic en una publicació referent a Cala Macarelleta.

MaóCala Macarelleta és la imatge escollida per la prestigiosa revista National Geographic per il·lustrar el mes d'agost en el calendari que ha editat per al 2021. La publicació aquest any se centra en el lideratge mundial de l'estat espanyol pel que fa a Reserves de la Biosfera. El text que acompanya la imatge de Macarelleta, situada al costat de Cala Macarella (Ciutadella, Menorca), destaca que l'illa té "una gran diversitat ambiental".

La consellera insular de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Maite Salord, considera que l'elecció d'una fotografia de Macarelleta per a una revista de National Geographic és un important reconeixement que avala l'estratègia política de la institució: "Escollir Menorca entre 52 Reserves de la Biosfera ens anima a continuar treballant en la línia de la sostenibilitat, la preservació de l'entorn i el desenvolupament econòmic". I afegeix: "Som conscients que aquest entorn privilegiat ens fa diferents i permet una excel·lent qualitat de vida, tan preuada en aquests moments".

National Geographic emfasitza la riquesa en biodiversitat de Menorca: "Conté gairebé tots els hàbitats propis de la Mediterrània: vegetació forestal, barrancs, coves, zones humides, sistemes dunars, litoral rocosos i illots". A més, elogia les pràctiques agràries i ramaderes: "Han configurat sàviament el paisatge interior d'aquesta preciosa illa balear durant segles".

stats