La setmana que m’espera
Societat 17/09/2022

“N’hi ha que cremen les calories fent crossfit i nosaltres, al restaurant”

El xef, Joan Marc Garcías, explica com serà la seva setmana

2 min
El xef Joan Marc Garcías

PalmaEls matins berén amb els nins a ca nostra. Aquesta menjada és molt important per a nosaltres: fruita, iogurt, fruits secs... Jo faig un cafè amb llet i els meus fills, un ColaCao. Pels meus horaris, els berenars han de ser forts, perquè mai sé quan dinaré, tot i que sol ser cap a les 17 h. Ara que els nins han començat les classes, m’aixec a les 7.30 h per acompanyar-los a l’escola. Els dilluns, que és el dia de descans al restaurant, tenc el matí buit i aprofit per mirar revistes de cuina, agafar idees i preparar receptes noves. Llavors, sempre faig el dinar a ca nostra, ja que és l’únic dia que hi puc ser. Ara bé, cuin coses molt senzilles, perquè arrossec un cansament físic i mental gros. En tot cas, el capvespre és sagrat estar amb la meva família.

El dimarts és quan realment comença la setmana. El matí toca visita obligada a Macro, és com anar a missa, per a mi. Allà carrec el que necessit per al restaurant i omplir el rebost de coses que no són gaire fresques com ara oli, llet, licors, recipients, etc. Després vaig cap al local, ja que obrim de dimarts a diumenge. A vegades tenc reunions amb algun client, sobretot ara que ja començam a tenir moltes peticions de càterings amb vista a l’any que ve. En qualsevol cas, com que els dimarts només obrim al vespre, aprofit per fer receptes pel restaurant i anar fent les cartes noves, perquè el menú de tast el canviam mensualment.

Pel que fa als dimecres, moltes vegades feim entregues de menjar per endur, la qual cosa requereix preparar pressupost. Els dijous torn a tenir un altre ritual: vaig a plaça a comprar. Quan som al mercat d’Inca aprofit per fer una volta per totes les parades i parlar amb els pagesos, la qual cosa m’ajuda amb els canvis de menú de tast. És la bandera del restaurant i l’hem de cuidar i treballar molt. Al mercat hi estic mitja horeta, després ja enfil cap al restaurant i em pas tot el dia allà.

Divendres també feim servei complet. Arrib cap a les 9.30 h al restaurant i mir d’acabar d’enllestir menús, faig gestions d’ordinador, em reunesc amb proveïdors... I ja a les 11 h em pos el davantal i no atur. Els divendres tenim bastant de trui tant el migdia com el vespre. Tenim la sort que a la nostra feina ens divertim, però al mateix temps tenim estrès i correm. És com anar al gimnàs: les calories que puguis cremar fent una classe de crossfit, nosaltres les cremam al restaurant.

Els dissabtes i diumenges tenim obert només el vespre ara que encara estam en horari d’estiu. Això sí, com que no he d’acompanyar els nins a escola, em puc aixecar més tard. En qualsevol cas, cap a les 10 h ja som al local. Els diumenges d’estiu, el migdia tenc dinar a Costitx, a la finca dels meus pares. A ca nostra tenim una moixeta que nom Cendra i m’encanta perquè em transmet molta pau. Som molt nerviós i quan som a casa necessit abaixar revolucions.

stats