Societat 12/02/2019

El Museu Balear de Ciències Naturals defensa la fusió amb el Jardí Botànic de Sóller

L'entitat respon a les crítiques del director del Jardí, Josep Lluís Gradaille

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaL'Associació Museu Balear de Ciències Naturals (AMBCN) s'ha defensat aquest dimarts mitjançant un comunicat de les declaracions efectuades pel director del Jardí Botànic de Sóller, Josep Lluís Gradaille, que acusà l'entitat de "mala gestió" i "manipulació política" pel simple fet de votar a favor de la fusió del Museu i del Jardí. Aquesta mesura va ser impulsada pel Consell de Mallorca i va ser aprovada per majoria absoluta.

El comunicat de l'entitat explica que Gradaille "ha posat en dubte la legitimitat d'aquesta modificació, ha qüestionat la capacitat de gestió del Museu i s'ha atrevit a acusar els seus components de connivència política amb determinats partits". Gradaille afirmà que "els patrons que han votat a favor de la integració del Museu han constituït una nova fundació aprofitant la seva majoria dins el patronat". Però l'associació assegura que aquesta afirmació és falsa, ja que "sols s'han modificat els estatuts per ampliar els objectius fundacionals a la gestió del museu".

El comunicat també subratlla que "Gradaille hauria d'explicar com és possible considerar mala gestió que una associació sense ànim de lucre com la nostra hagi mantingut el museu obert i actiu durant més de 25 anys amb els seus propis recursos (..), i amb una ajuda anual de l'Ajuntament de Sóller de 14.000 euros".

L'AMBCN atribueix el canvi estatutari al fet que el Museu Balear de Ciències Naturals "pogués rebre també suport econòmic del Consell i del Govern, enfortint a la vegada la Fundació JBS, que ara també inclourà el nom del museu en la seva denominació oficial, i garantir-ne així el futur". El comunicat explica que el Museu no entrarà a debatre amb el director del Jardí, ni públicament ni privadament, ni a desmentir punt per punt totes les acusacions que ha fet sols "perquè s'ha aprovat de manera democràtica un canvi que no li agrada".

"Una vegada aprovada la integració del museu dins la Fundació Jardí Botànic - Museu Balear de Ciències Naturals, sols ens queda continuar treballant perquè el museu i el Jardí Botànic continuïn sent uns referents en l'estudi, la conservació i la divulgació de la naturalesa balear que varen iniciar fa ja més de 30 anys de manera conjunta", conclou l'escrit.

Comunicat de l'Associació Museu Balear de Ciències Naturals
stats