Societat 07/03/2020

Han mort dos homes de 90 anys amb coronavirus

La defunció a Madrid i a Vitòria d'aquestes persones que patien patologies prèvies eleva a deu les víctimes mortals

Ara Balears
2 min
Les persones malaltes o incapacitades que no poden desplaçar-se
 A la mesa electoral tenen l’opció de votar a distància.

PalmaDos homes de 90 anys que havien donat positiu en coronavirus han mort aquest dissabte, un d'ells a Madrid i l'altre a Vitòria. Així, s'eleven a 10 les víctimes del Covid-19 a tot l'Estat. Es tracta d'un home de 91 anys amb patologies prèvies que ha mort a l'hospital Infanta Leonor, a Vallecas, i d'un altre home de 90 anys que també patia malalties cròniques i que ha mort a l'Hospital de Txagorritxu, a la capital alabesa.

El Ministeri de Sanitat també ha elevat aquest dissabte a 441 els casos confirmats de coronavirus en el conjunt de l'Estat, tot i que la xifra real és superior perquè hi ha comunitats autònomes que encara no han comunicat al Ministeri els casos de les darreres hores. Madrid és la comunitat més afectada, amb 174 casos, segons l'actualització d'aquest dissabte, 34 més que divendres. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat en roda de premsa que una trentena de persones ja estan recuperades i han estat donades d'alta.

La consellera de Salut del Govern basc, Nekane Murga, ha ofert les dades actualitzades de l'afecció del coronavirus COVID-19 a Euskadi en una compareixença a Sant Sebastià, en la qual ha confirmat la segona defunció i l'existència de 20 casos més a Àlaba i 5 nous positius a Biscaia. Murga també ha informat que ja tenen identificades les persones que varen assistir a un funeral celebrat a Vitòria, en el qual es varen poder contagiar veïns de la capital alabesa i de les localitats de la Rioja de Haro i Casalarreina.

La consellera no ha esmentat la possibilitat d'adoptar mesures més enllà del control de les persones i els contactes, a diferència del que ha explicat Fernando Simón, que ha avançat que l'administració sanitària de la Rioja posarà en quarantena "blocs complets" d'un petit barri en el qual resideixen persones que varen acudir al funeral.

stats