Guàrdia Civil
Societat 21/07/2023

Mor Coco, el teckel de la Guàrdia Civil especialista a cercar doblers

L'animal va participar en nombrosos escorcolls d'investigacions del cos

ARA Balears
1 min
Coco, el ca de la Guàrdia Civil que cercava doblers

PalmaEl ca de raça teckel que la Guàrdia Civil utilitzava per cercar doblers ha mort aquest dijous arran d'una infecció a la medul·la espinal. Amb només cinc anys, Coco era un especialista a cercar doblers. Va participar en nombrosos escorcolls durant investigacions de la Guàrdia Civil.

El ca va arribar a Mallorca quan tenia dos mesos; als quatre mesos, un guia especialitzat el va ensenyar a cercar la seva jugueta i ben aviat en va aprendre. Tenia un olfacte prodigiós i a les Illes no hi havia cap altre ca especialitzat a detectar doblers.

Durant una operació contra el tràfic de drogues a Magaluf, Coco va localitzar 8.000 euros en un pis de Punta Balena. Segons ha assenyalat el cos, l'animal tenia un olfacte privilegiat i la seva mida li permetia endinsar-se en armaris i espais estrets. Coco ha prestat servei en multitud d'operacions de la Guàrdia Civil i en la gran majoria ha trobat diners amagats. Una de les darreres intervencions va ser a Son Banya, on va trobar milers d'euros en un munt d'enderrocs i 100.000 euros embolicats en el doble fons d'un vehicle.

stats