Activisme

Mor Carles Furriols, metge i històric activista social i independentista

Va ser l'ànima de la Fundació Doctor Trueta i va rebre la Creu de Sant Jordi el 2019

Ara
1 min
Carles Furriols rebent la Creu de Sant Jordi de mans de l'expresident Quim Torra

BarcelonaEl metge i activista independentista Carles Furriols ha mort, segons ha informat a través de la xarxa social X la Fundació Doctor Trueta, de la qual va ser impulsor. Furriols va ser metge cooperant en camps de refugiats a Hondures, Haití i Angola. El 1993 va fundar la Trueta, inicialment per recollir medicaments i material sanitari i enviar-lo als països en vies de desenvolupament. Va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2019, el mateix any que va ser elegit Osonenc de l'Any.

Nascut el 1956 i conegut amb el sobrenom de Tati, la notícia de la seva mort ha estat rebuda amb nombroses mostres de condol aquest dissabte. “Ser resilients és el millor homenatge que podem fer al fundador i ànima de la Trueta, Carles Furriols, Tati. De tu hem après a adaptar-nos i superar els reptes amb valentia. Procurarem ser dignes del teu llegat treballant per fer un món millor. Gràcies per tant, i fins sempre”, ha destacat la Fundació Trueta, que fomenta la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental.

Diverses personalitats han destacat la seva figura i han lloat el seu llegat. L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha destacat la seva “bonhomia” i la seva manera d’estar “al costat de tots, especialment dels qui més pateixen”. “Amb les prioritats sempre clares i els punts cardinals de la vida inamovibles. Un humanista amant del món i arrelat al país”, ha remarcat. L'expresident Quim Torra ha agraït el seu “mestratge, servei als altres i patriotisme incondicional per la llibertat a Catalunya”.

stats