Moda
Societat 12/01/2023

Mor als 56 anys la 'top model' Tatjana Patitz

Fotografiada per Lindbergh i aplaudida per Wintour, es va fer mundialment coneguda per aparèixer al videoclip de 'Freedom', de George Michael

2 min
La model Tatjana Patitz el 2006, a la presentació del catàleg de la firma OTTO

BarcelonaLa 'top model' Tatjana Patitz ha mort als 56 anys, segons informa la revista Vogue. La model alemanya figurava entre els grans noms de les passarel·les mundials de les dècades d'or dels anys 80 i 90. La informació de Vogue ha estat confirmada pel representant de la model, que tantíssimes vegades va aparèixer a la revista de moda. Ara mateix no se saben les causes de la mort.

Un dels grans moments de la seva carrera va tenir lloc quan Patitz va ser seleccionada per aparèixer al videoclip de la cançó Freedom, de George Michael. Aquella aparició estel·lar la va convertir en una cara coneguda a tot el món i la va situar com a gran estrella de les passarel·les, perquè hi compartia escena amb grans figures de la indústria de la moda com Cindy Crawford, Linda Evangelista i Christy Turlington.

Va ser fotografiada en múltiples ocasions per Peter Lindbergh, que no amagava que era la seva model preferida. De fet, molts consideren Lindberg el seu mentor. Ell va ser l'encarregat de destacar la seva bellesa natural a la famosa fotografia White Shirts: Six Supermodels, Malibu, que data del 1988. La imatge va fer fortuna a la portada del Vogue britànic el 1990. Anna Wintour va dir d'ella que “sempre va ser el símbol europeu de chic, com si Romy Schneider es barregés amb Monica Vitti. Era molt menys visible que les seves col·legues, més misteriosa, més madura, més inassolible. I això tenia el seu propi encant”.

Patitz, que com totes les models de la seva generació va tenir el món als seus peus, mai va parlar de la seva vida privada a pesar de les milionàries ofertes que els mitjans li feien per donar-ne qualsevol detall. "No vaig vendre mai la meva ànima", va celebrar en una entrevista el 2020. Nascuda a Hamburg –filla d'una ballarina d'Estònia i d'un periodista de viatges alemany que es van conèixer a Espanya–, es va mudar amb la seva família a Suècia. El seu debut en la moda va ser a una edat molt primerenca. El 1983 va participar en un concurs de models d'elit a Estocolm i va quedar tercera. El 2004 va ser mare d'un nen i, poc després, es va divorciar del pare de la criatura. Se sabia que molts estius anava a Mallorca.

Tatjana Patitz a la gala solidària 'Barbara - day'
stats