Societat 01/03/2021

Mor a 77 anys Antoni Caimari, compositor i fundador d'ACA

El 26 de febrer va ingressar a l'Hospital d'Inca per una pneumònia

1 min
Antoni Caimari.

PalmaEl compositor i fundador de l'Àrea de Creació Artística (ACA), Antoni Caimari (sa Pobla, 1943), va morir ahir, dissabte, a 77 anys, segons ha publicat el fill de l'artista, Antoni Caimari Caldés, a través de les xarxes. El 26 de febrer, Caimari va haver de ser ingressat a l'Hospital d'Inca per una pneumònia, després d'haver estat desnonat de la seva casa de la Fundació i d'haver entrat en una residència.

El Govern ha expressat el seu condol en un tuit en el qual destaca la seva feina com a compositor: "creador sensible amb el treball de les noves generacions i referent de la música contemporània internacional", hi diu l'Executiu.

Segons el seu fill, la causa que el seu pare es posàs malalt tan aviat va ser la seva sortida de la Fundació. "Ho vàrem dir, ho vàrem advertir: Antoni Caimari Alomar no suportarà la tristesa de veure's expulsat de la seva estimada fundació. La crueltat del patronat i de la junta directiva va dictar la sentència: que s'ho enduguin", exposa en la nota de les xarxes socials.

Caimari va compondre unes 250 peces i va ser un gran impulsor de la música contemporània a Mallorca. A través d'ACA, es va dedicar a la investigació musical i al mecenatge d'altres músics i compositors de l'àmbit espanyol i internacional.

stats