El monitor d'Alaró acusat d'abús sexual a una menor diu que és "pura invenció"

El jove, que ara té 28 anys, ha negat totes les acusacions: "Tenia enveja o gelosia d'una altra nina"

El monitor processat per abusos sexuals continuats a una menor ha dit que tot és una "pura invenció" de la nina durant la seva declaració en el judici que ha començat aquest dimecres.

Es jutja si el mes de maig de 2016 va aprofitar la seva condició de monitor d'activitats durant una acampada organitzada per una entitat juvenil d'Alaró per tocar la vagina de la menor en dues ocasions i, fins i tot, introduir-hi un dit.

La menor llavors tenia vuit anys. Aquest dimecres, ja amb 10, ha donat la seva versió a porta tancada. Moments abans ho ha fet l'acusat, qui ha relatat com va transcórrer el cap de setmana en un casal religiós de Galilea. Hi anaren 14 nins d'edats compreses entre 6 i 12 anys i els acompanyaren cinc monitors. Segons el declarant tot és mentida: "No li vaig demanar que em besàs", "no la vaig besar", "no li he tocat la vagina", "no em vaig quedar a soles amb ella".

L'acusat ha explicat que el que motiva la nina pot ser "enveja o gelosia cap a la relació que tenia amb una altra companya que té un dèficit d'amor important perquè ho ha passat molt malament". Aquesta és la teoria que ha elaborat amb el temps, ja que "al principi estava en xoc", per la denúncia.

La menor, com a conseqüència dels fets, ha presentat alteracions com angoixa, por, vergonya o dificultats per menjar i dormir, segons l'escrit de la fiscalia.

Es demanen 10 anys de presó i una inhabilitació especial per treballar com a voluntari amb nins menors o per a l'acolliment. A més, demanen un allunyament de la nina durant 11 anys i una indemnització de 10.000 euros.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF