MONGETES DE CARETA CUINADES
Posam les mongetes a remullar amb aigua fresca com a mínim vuit hores abans (a mi m’agrada tenir-les-hi un dia sencer). Cobrim les mongetes d’aigua i les posam al foc amb una mica de sal, els alls fora pelar i dues fulles de llorer. Cal posar-hi esment perquè en arrencar el bull és important desescumar les impureses. En una paella sofregim la carn amb una micona d’oli, llavors hi posam la ceba i el pebre, i ho deixam confitar a foc suau. En estar lluent, és el moment d’afegir-hi la tomàtiga ratllada i continuar la cocció fins a aconseguir un sofregit ben sucós. Arribat aquest punt, desfeim la sobrassada, afegim el camallot tallat a bocins i feim dues voltes a la resta de les verdures tallades de manera regular. Incorporam el sofregit a l’olla de les mongetes i continuam. Només cal rectificar de saó i esperar que el llegum sigui cuit. Bon profit!
Ingredients
Mig quilo de mongetes de careta seques
150 grams de cap de llom de porc negre
50 grams de camallot
50 grams de sobrassada
Dues cebes, un pebre ros, 4 tomàtigues
Mitja dotzena d’alls
Dos carbassons, Dues albergínies
Mig quilo de mongeta verda
Dues pastanagues
Sal, pebre bo, oli d’oliva i llorer