Societat 22/05/2022

El món de la política i la cultura lamenta la pèrdua de Joan Lacomba

El docent i artista polifacètic ha mort aquest dissabte a 87 anys

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el ple del Parlament.

PalmaLa mort de l'artista i professor Joan Lacomba aquest dissabte a 87 anys ha provocat multitud de reaccions a les xarxes socials del món de la política i la cultura. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat que "deim adeu a un home compromès amb la cultura, l'art i l'educació, a una persona que amb el seu compromís i bonhomia va fer millor la nostra societat".

El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, també s'ha manifestat a través de Twitter. "Sempre disposat, sempre compromès, sempre ple de projectes. Costa dir 'adeu' a les bones persones, a aquelles que amb un somriure ferm marquen un camí col·lectiu. Ho deixarem amb un 'a reveure'. Et trobarem a faltar", ha exposat. Distints càrrecs del partit, com la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la presidenta de la institució, Catalina Cladera, també s'han sumat a les condolences.

En el cas d'Inca, tant el seu batle, Virgilio Moreno, com distintes personalitats i partits polítics del municipi han lamentat la pèrdua de l'artista. "Lamentam profundament la pèrdua de l'admirat Joan Lacomba. Un home compromès amb l'educació, l'art, la cultura i tot allò que ens unia com a poble. El seu llegat perdurarà i el recordarem sempre", ha destacat Moreno.

Dins el món de la cultura, entitats com l'Obra Cultural Balear (OCB) i Memòria de Mallorca han expressat la tristesa per la mort del docent mort recentment. De fet, Lacomba fou soci fundador de Memòria de Mallorca. "Ens diuen que ha mort en Joan Lacomba, soci fundador i d'honor de Memòria de Mallorca, nebot de Ramon Lacomba, assassinat a una 'treta' de Bellver el gener del 37. Va donar ADN per si el recuperàvem a la fossa de Porreres. Descansa, company; continuarem cercant per tu", ha expressat l'entitat. "Joan Lacomba (1934-2022), soci i amic. Cavaller infatigable de l'Art i la Paraula. Combatiu, creatiu, pacient, fidel. Imprescindible", s'hi ha sumat l'OCB.

El director del teatre Principal de Palma, Josep Ramon Cerdà, per part seva, ha destacat que "una bona part de la professió teatral mallorquina que ara té entre 30 i 55 anys tenim una cosa en comú: vàrem ser inoculats del verí del teatre per un professor de dibuix anomenat Joan Lacomba. Un artista entusiasta que ens va descobrir un món fascinant". En la part de la televisió, el director general d'IB3, Andreu Manresa, ha lamentat que "ha partit el professor Joan Lacomba, líder d'estudiants i artistes, activista sempre, director d'estrena de l'Institut d'Inca i autor de l'escultura dels 50 anys del primer centre mixt i que sempre serà 'un Lacomba'".

stats