Societat 29/09/2020

L'Ajuntament de Palma dona una passa més per poder ampliar la plaça de l'Oratori de Sant Telm

El Consell de Gerència ha acordat aquest dimarts sotmetre a exposició pública l'avanç de la modificació del pla especial del port de Palma

Ara Balears
2 min
Imatge del projecte que es vol dur a terme.

PalmaL'Ajuntament de Palma dona una passa més per poder ampliar la plaça de l'Oratori de Sant Telm. El Consell de Gerència ha acordat aquest dimarts sotmetre a exposició pública l'avanç de la modificació del pla especial del port de Palma presentat per Autoritat Portuària, que que servirà per connectar la ciutat amb la mar, segons ha explicat la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol.

Truyol ha dit que l'any 2018 l'Autoritat Portuària va decidir esbucar els dos edificis que estaven davant l'oratori de Sant Elm i ara es vol fer una modificació en el pla especial per canviar-ne l'ús perquè sigui un espai lliure. Tot i que fa dos anys que els dos edificis estan esbucats, encara no s'ha canviat l'ús d'aquest espai.

La regidora ha justificat aquesta modificació i ha assegurat que no seria convenient tornar a construir cap edificació en aquest espai perquè està damunt un torrent. A més, ha remarcat que amb aquesta exposició pública donaran el termini d'un mes per presentar al·legacions i projectes de millora. Truyol ha volgut remarcar que aquesta decisió està "completament consensuada" amb l'Autoritat Portuària.

L'Ajuntament de Palma

Aquesta modificació permetrà ampliar l'espai lliure públic en gairebé 1.000 metres quadrats de superfície. Cal recordar que anteriorment aquestes parcel·les es volien destinar a un ús global d'edificis, amb la possibilitat d'acollir habitatges, oficines i magatzems, entre d'altres.

Des de Cort han explicat que l'edificabilitat prevista en aquestes parcel·les es reubicarà en l'àmbit del port, "sempre garantint d'una bona integració ambiental i paisatgística". Per aquest motiu, per poder aprovar definitivament aquesta modificació del Pla Especial de Port s'haurà de comptar amb el pronunciament de la Comissió Balear de Medi Ambient.

Palma, una de les ciutats escollides per desenvolupar el projecte BioDiverCities

Neus Truyol també ha informat que Palma ha estat escollida entre 50 ciutats europees per treballar en un projecte anomenat BioDiverCities, impulsat pel Centre de Recerca de la Comissió Europa. Es tracta d'un projecte que té com a objectiu implementar l'Estratègia Europea de Biodiversitat 2030 en els plans urbanístics de les ciutats.

Precisament, un dels eixos del Pla General que ha presentat recentment l'Ajuntament pretén "obrir Palma a la mar i a la natura" amb mesures d'adaptació al canvi climàtic. "Volem fer de Palma una ciutat autosuficient i resilient enfront de l’emergència climàtica", ha dit la regidora.

stats