Formentor
Societat 03/04/2024

El mirador de Formentor: víctima d'una moda que embruta i contamina

Gomes per als cabells, embolcalls de preservatius i altres derivats del plàstic inunden la barana de la Creueta

ARA Balears
1 min
Mirador de la Creueta

PalmaMascaretes, gomes per als cabells i embolcalls de preservatius, entre d'altres, es pengen cada dia a la barana que protegeix les persones que visiten el mirador de la Creueta, ubicat a Formentor.

L'usuari de la xarxa social X Biel Perelló ha lamentat aquest dimarts a través d'una publicació amb dues imatges aquest fet, ja que a les fotografies s'hi pot veure clarament la quantitat de productes derivats del plàstic que han estat col·locats per visitants, tot simulant una moda que s'estén a altres ciutats d'Europa i que vol simbolitzar l'amor o el fet d'haver visitat aquest lloc; altres vegades, s'han emprat panys de ferro per reproduir aquest mateix fet.

De fet, a les imatges també s'hi pot identificar qualque pany penjat, però la majoria dels objectes són gomes de cabell i altres plàstics que el més segur és que acabin volant dins la mar o a terra. Cal recordar que durant la temporada turística, milers de persones visiten aquest indret tan característic pel seu entorn i paisatge natural. De fet, tanta és la pressió humana que l'Ajuntament de Pollença va haver de tancar-hi l'accés i habilitar busos llançadora per alliberar de trànsit motoritzat l'indret.

stats