Succés
Societat 07/01/2023

Miquel Roldán té una ordre d'allunyament del menor que surt al seu videoclip

El músic tenia prohibit comunicar-s'hi

ARA Balears
3 min
El cantant, Miquel Roldán.

PalmaEl jove que surt al videoclip de la cançó Aún me acuerdo de ti que Miquel Roldán va publicar minuts abans de desaparèixer el va denunciar per assetjament i tenia una ordre d'allunyament de 300 metres contra el cantant i aquest tenia prohibida qualsevol mena de comunicació amb el menor. Segons informen diversos mitjans locals, la mesura imposada per la justícia encara està vigent.

El menor el va denunciar el 2021 després que Roldán l'assetjàs tant en persona com a través de les xarxes socials. Tots dos es varen conèixer a l'escola, quan el cantant era professor del menor. Després d'anys sense contacte, es varen retrobar jugant a pàdel. En aquell moment varen començar a xerrar i mantenir cert contacte de nou fins que el comportament i les actituds de Roldán varen fer que el menor li digués que no volia continuar tenint cap mena de relació amb ell. Va ser llavors quan el cantant, de 37 anys, començà a adoptar mesures assetjadores que feren que el nin el denunciàs a la Guàrdia Civil i els jutjats imposassin tant l'ordre d'allunyament com la prohibició de comunicar-s'hi.

Segons va explicar el jove quan va denunciar el cas davant la Guàrdia Civil, un cop va comunicar a Roldán que volia tallar qualsevol mena de relació i comunicació entre ells, el cantant va començar a esperar-lo davant la sortida de l'institut i de casa seva, i va enviar-li nombrosos missatges a través de les xarxes socials per reclamar-li atenció.

A més, un cop Roldán va publicar el polèmic vídeo, la mare del jove va acudir a la Guàrdia Civil per denunciar que el seu fill sortia en aquell videoclip sense el seu permís, i va denunciar que la cançó i el vídeo eren de nou un cas d'assetjament del cantant cap al menor.

Cal recordar que el cas va començar la passada nit de Nadal (24 de desembre) quan la família de Miquel Roldán va denunciar-ne la desaparició després de publicar un enigmàtic videoclip i descobrir una carta que apuntava al fet que el cantant volia posar fi a la seva vida (imatge que surt també al videoclip).

Quatre dies més tard va avisar la seva família que no s'havia suïcidat i que estava en bon estat de salut, però no els volia dir on era. La seva versió de l'estranya desaparició, el videoclip, la cançó i la carta que varen rebre els seus pares no va arribar fins al 5 de gener, quan el cantant va publicar un escrit al blog del seu grup de música.

En aquest text, Roldán assegurava que volgué barrejar la ficció amb la realitat per promocionar el seu darrer single i que "el joc" de fingir el suïcidi no havia sortit com ell esperava. A més, va disculpar-se assegurant que tot el que diu a la cançó i el missatge que volia transmetre era que deixava la música i explicà que mai no es va plantejar llevar-se la vida: "L'he cagada, entre el que pensava que passaria i el que ha passat hi ha un abisme".

Segons va detallar a la publicació, la seva intenció era generar un debat sobre la salut mental. "Sé que, vist ara, després de tot el que ha passat, pot sonar frívol, però al meu cap s'assemblava més a un joc de detectius que a una situació angoixant. Es tractava de generar confusió, de generar aquest dubte. No sofriment", lamentà el músic.

Tot i que el surten nombroses imatges del menor (fotografies, vídeos i fins i tot apareix escrivint-li un whatsapp), Roldán no va explicar cap mena de relació entre el jove i la cançó, la seva crisi de salut mental ni els perquès d'aquestes imatges en un videoclip que acabava amb ell tirant-se a les vies del tren i un tren atropellant-lo.

stats