Medi Ambient
Societat 31/01/2024

El Ministeri es compromet a col·laborar amb les Balears en la lluita contra ossos rentadors i serps

Joan Simonet s'ha reunit amb representants del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic

1 min
La posidònia compta amb un decret específic des del 2018

PalmaEl conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha viatjat a Madrid amb un llistat de peticions molt concret i n'ha tornat satisfet. Així ho ha explicat en sortir de la reunió amb el secretari d'Estat de Medi Ambient i la directora general de Biodiversitat i Boscos del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

Per una banda, des del Ministeri han confirmat que es coordinaran amb el Govern per tal de no interferir en les competències autonòmiques en matèria de posidònia, "ja que tenim un decret autonòmic que ens ha donat molt bon resultat" i s'han aclarit els dubtes derivats del Reial decret d'incendis, especialment en la seva aplicació a les zones urbanes.

Per altra banda, des de les Balears s'ha demanat la col·laboració del Ministeri en la lluita contra les espècies silvestres invasores que afecten greument la biodiversitat de les Illes, com els ossos rentadors i les serps, en aquest darrer cas, especialment a Eivissa. També s'ha demanat col·laboració per fer el seguiment de les tortugues marines. Simonet ha explicat que des del Ministeri "ens han demanat que presentem els projectes concrets i s'han compromès a fer feina conjuntament amb nosaltres".

stats