Premis

El millor vermut del món és de Mallorca

Miss Vermut està elaborat a sa Pobla amb premsal blanc i macerat amb plantes i herbes aromàtiques de l’illa

El toc distintiu d'aquest vermut prové de l’ús d’espècies típiques de l’arròs brut.
06/05/2025
2 min

PalmaMiss Vermut, el "vermut dels guapos" creat pel bar Casa Miss de sa Pobla, ha estat distingit com el millor vermut del món en la categoria semidolç als World Vermouth Awards 2025. Aquest reconeixement internacional arriba després que la beguda ja fos guardonada com el millor vermut de les Balears als premis Vinari 2024.

En declaracions a l’ARA Balears, Jaume Mir, propietari de Casa Miss, ha explicat que en cap cas s’esperaven aquest reconeixement. Juntament amb els premis de la San Francisco World Spirits Competition, aquests guardons, que es lliuren a Londres el 4 de juny, "són els més prestigiosos en l’àmbit internacional", ha detallat. "Rebre aquest premi és un orgull immens i una confirmació de la nostra aposta per la qualitat, l’autenticitat i la innovació dins del món del vermut", ha declarat.

Jaume Mir i Pep Natta.

Mir ha assenyalat que aquest licor, dissenyat en col·laboració amb el doctor en Química per la UIB Pep Natta, el va triar el públic. "Vaig fer diferents proves amb la gent que venia al bar, de tota mena i edats entre 20 i 60 anys, i sempre era el que més agradava. Així que vàrem triar aquest", ha comentat.

Espècies d’arròs brut

Miss Vermut és un vermut mallorquí elaborat amb premsal blanc i macerat amb plantes i herbes aromàtiques de l’illa. El seu toc distintiu prové de l’ús d’espècies típiques de l’arròs brut, que li confereixen un caràcter premium i una personalitat única, explica Mir. Amb una graduació alcohòlica del 15%, s’ha consolidat com una proposta singular dins del panorama vermuter.

Part de l'equip que ha dissenyat el vermut guanyador dels World Vermouth Awards 2025.

Natta ha explicat que el projecte va sortir quan Mir li va dir que volia fer un "un vermut mediterrani que fos agradable, un vermut per als clients, no una cosa enfocada només a un públic selecte". A partir d'aquí varen començar a fer proves amb plantes de la cuina mallorquina (marialluïsa, moraduix, herba-sana...). "Vàrem acabar pensant en les espècies de l'arròs brut i vàrem dir: 'Per què no?'. I com que era un vermut per a sa Pobla, a més, hi vàrem afegir un poc de pebre coent de manera testimonial", explica el químic. De fet, aquest toc picant va ser la clau per desenvolupar una altra de les seves varietats, la Miss Vermut Picant. Per produir aquesta versió, el licor se sotmet a 30 dies de maceració amb pebres de cirereta.

stats