Societat 22/12/2021

Mig milió d'euros a repartir entre comunitats de veïns de Son Gotleu, Camp Redó i Verge de Lluc

L'Ajuntament de Palma ha concedit ajudes per a obres de millora en aquests barris

ARA Balears
2 min
Son Gotleu, la Soledat i Corea són les zones més populars de Ciutat per comprar substàncies estupefaents.

PalmaCort ha adjudicat definitivament ajuts per un valor de mig milió d'euros entre 20 comunitats de veïns dels barris de Son Gotleu, Camp Redó i Verge de Lluc. Així ho ha anunciat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, aquest dimecres després de la junta de govern de l'Ajuntament de Palma. Aquestes subvencions estan adreçades a fer obres per millorar l'espai públic de determinats barris i es convoquen anualment a través del Patronat Municipal de l'Habitatge.

Enguany el Consistori ha rebut 39 sol·licituds, de les quals n'ha aprovades 20 en relació amb les dues línies de subvenció que es van oferir. La primera línia es deriva de les obres que haurien de fer resoldre les deficiències detectades en una inspecció tècnica desfavorables i cobreix el 80% del cost total, fins a 30.000 euros. Se n'han beneficiat 19 projectes: set a Verge de Lluc, set a Son Gotleu i cinc a Camp Redó. Per altra banda, la segona línia està destinada a adequar zones comunes i cobreix el 100% dels costos fins als 20.000 euros. En aquest cas, només s'ha adjudicat un projecte, a Camp Redó.

En aquest sentit, Truyol ha destacat que "aquesta convocatòria ha tingut molt bona acollida" i, per això, l'Ajuntament vol ampliar la de l'any que ve amb mig milió d'euros perquè el total ascendeixi al milió. La intenció, ha apuntat, és ampliar-la "a les barriades més vulnerables".

"És una línia molt important, ja que gràcies a la recuperació funcional i estètica dels blocs d'habitatge també aconseguim millorar la implicació entre veïns per millorar els espais comuns i enfortir la xarxa social entre ells", ha declarat l'edil. "Les àrees incloses en l'àmbit d'aplicació d'aquesta convocatòria són assenyalades com a àrees vulnerables de Palma i estan incloses dins el Pla estratègic de ciutat, atès que es troben immerses dins una situació de progressiva degradació arquitectònica, urbanística i social", ha afegit.

stats