Societat 15/03/2018

Una metgessa és agredida amb un teclat d'ordinador al PAC de Son Servera

El Servei de Salut ha activat el protocol previst per a aquests casos, amb assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a la professional afectada

Ara Balears
1 min
Una metgessa d’Atenció Primària de Mallorca va ser agredida al PAC de Son Servera.

Son ServeraUna metgessa d’Atenció Primària de Mallorca va ser agredida ahir horabaixa per una pacient al Punt d’Atenció Continuada (PAC) de Son Servera. Els fets varen succeir al voltant de les 20.30 h, quan la metgessa ja recollia i la pacient, que havia estat atesa per la professional sanitària, va tornar al centre, la va insultar i la va agredir clavant-li cops amb el teclat de l’ordinador. Finalment, el personal del centre va poder aturar l’agressora. La metgessa, que té contusions al cap, el coll i l’esquena, va denunciar els fets a la Policia Local.

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca condemnen enèrgicament qualsevol agressió, verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic. El Servei de Salut ha activat el protocol previst per a aquests casos, i oferirà assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a la professional afectada.

Cal recordar que d'ençà de la reforma del Codi Penal (març del 2015), el personal del sistema sanitari públic és considerat “autoritat pública”, i la norma preveu una pena de fins a quatre anys de presó per a l’agressor. El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l’aplicació de la llei.

stats