Salut admet que té contractats 136 metges sense títol homologat

La consellera Patrícia Gómez: "Es fa des de fa dècades a totes les comunitats governades per qualsevol color polític"

Salut admet que té contractats 136 metges sense títol homologat per fer substitucions a salut primària. "Aquest tipus de contractació de metges en una situació especial no només es fa a Balears, es fa des de fa dècades a totes les comunitats, governades per qualsevol color polític", ha assenyalat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, qui ha comparegut al Parlament a petició del PP per parlar d'aquesta contractació.

Els metges que fan feina a les Illes Balears per treballar a la sanitat privada necessiten dos requisits: ser llicenciats en Medicina i Cirurgia i estar col·legiats a un col·legi oficial, segons ha explicat la consellera. A la sanitat pública des del 1995 també és necessari tenir una especialització, que s'obté després d'una formació de quatre anys. Entre els anys 97 i 98, Gómez assegura que es comencen a contractar metges que es troben en aquesta situació especial per garantir atenció sanitària.

Els casos especials, segons ha comunicat la consellera, són no tenir la nacionalitat espanyola, malgrat que tingui l'especialització; ser espanyol, però exercir abans del 95; ser un metge o metgessa estrangera que no té l'especialitzat però que exerceix a la sanitat pública o ser un metge estranger que està tramitant l'homologació de l'especialitat.

Gómez ha comunitat que el títol de Medicina l'homologa el Ministeri d'Educació i l'especialització el Ministeri de Sanitat i que el temps per obtenir-lo és de quatre a sis anys. 

Coronavirus 

Tot i que les primeres paraules de la consellera al Parlament han estat per fer broma de la satisfacció que sentia per no parlar del coronavirus "durant dues hores", la malaltia ha aparegut a les preguntes de l'oposició. Tant el diputat de Ciutadans José Manuel Gómez com la diputada del PP Tania Marín han aprofitat per demanar sobre la pandèmia a la consellera de Salut. En resposta a les seves preguntes, Gómez ha explicat que s'ha reforçat la plantilla d'epidemiologia i el personal del 061. La consellera ha explicat que aquest dimecres ha donat "l'ordre de reforçar amb les persones necessàries". 

El PP ha informat que ha presentat un escrit perquè la consellera comparegui la setmana que ve al Parlament per donar explicacions de l'epidèmia del coronavirus.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF