Salut
Societat 14/07/2022

Més de tres anys de presó per l'home que va agredir un sanitari d'Atenció Primària

Salut ha celebrat la sentència i ha defensat la tolerància zero davant les agressions

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl jutjat de Palma ha condemnat a més de tres anys de presó l'home que va agredir un professional sanitari d'Atenció Primària de les Illes Balears. L'home ha estat condemnat pels delictes d'atemptat, lesions i coaccions.

La Conselleria de Salut de les Illes Balears ha emès un comunicat poc després de conèixer la sentència en què ha mostrat la seva satisfacció davant la decisió judicial i ha recordat la importància de sensibilitzar i conscienciar la població en relació amb aquestes conductes. Salut ha defensat, de nou, la tolerància zero davant les agressions i ha recordat que entre el 15 i el 20% de les agressions que tenen lloc en l'àmbit sanitari són físiques (cops, empentes, etc.) i la majoria recauen sobre dones (77%). A més, ha detallat que les consultes, les plantes d'hospitalització i les admissions concentren set de cada deu agressions.

Per tal d'erradicar aquests comportaments, Salut ha remarcat que disposa d'un Pla Integral de Prevenció d'Agressions a professionals de l'àmbit sanitari que té per objectiu prevenir, reduir i eliminar qualsevol agressió o acte de violència contra els treballadors dels centres sanitaris; protegir els treballadors i usuaris amb l'adopció de mesures de seguretat; transmetre pautes d'actuació en cas que es produeixin incidents violents i, en cas que l'agressió no s'hagi pogut evitar, garantir als treballadors assistència sanitària i jurídica.

stats