Societat 16/06/2021

MÉS-Estimam Palma reclama regular els creuers un dia abans que arribi el primer

La fomació ha considerat "certament excessiva" la comitiva política del Govern que rebrà el bus

ARA Balears
1 min
628.000 litres L’aigua que s’endú cada creuer amb base a Palma

PalmaMÉS-Estimam Palma ha reclamat aquest dimecres regular els creuers que visiten el port de la ciutat. La petició coincideix amb l'arribada, dijous, del primer buc de la temporada, el Mein Schiff 2, que serà rebut pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la directora general de Turisme, Rosana Morillo.

En un comunicat, la formació sobiranista ha considerat "certament excessiva" la comitiva política que s'ha previst mobilitzar amb motiu de l'arribada del creuer. La portaveu municipal de MÉS i regidora de Model de Ciutat a l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha lamentat que com a societat no s'hagi "après res" de la pandèmia i dels efectes de la dependència turística.

"No podem mantenir els antics models del passat que mercantilitzen la ciutat i l'illa a favor de l'enriquiment d'un sector turístic amb poca responsabilitat social", ha afegit la portaveu. MÉS ha reivindicat que la regulació de creuers està a la seva agenda política i "és una obligació tractar aquesta qüestió recollida als acords de governabilitat".

"Necessitam establir límits en el nombre de vaixells i un sostre en el nombre de passatgers", ha afirmat Truyol. També ha alertat de la pressió humana i ambiental que genera el sector dels creuers, i ha reclamat dissenyar una planificació perquè sigui sostenible i no tornar a les xifres de bucs anteriors a la pandèmia.

stats