Societat 26/07/2021

Més per Menorca demana al govern espanyol antígens gratis per a tots els ciutadans

Demanen cinc proves d'antígens per a cada ciutadà

Iván Martín
1 min
Una imatge d'arxiu d'una prova d'antígens.

MaóMés per Menorca ha demanat aquest dilluns al govern de l'estat espanyol que distribueixi entre la població cinc proves d'antígens gratuïtes per a cada ciutadà. Amb aquesta mesura, la formació menorquinista considera que es guanyarà en seguretat i en control de la propagació del covid-19. En aquest sentit, Més per Menorca assenyala que l'arribada dels antígens a les farmàcies ha suposat un èxit rotund per la demanda que ha generat.

Els sobiranistes creuen que el model a seguir és Àustria, un país on aquestes proves s'han convertit en una eina quotidiana del dia a dia per accedir a esdeveniments, comerços, establiments i altres activitats. Els menorquinistes concreten que a Espanya seria convenient aplicar la fórmula austríaca que administra gratuïtament cinc autotests mensuals per persona. D'aquesta manera, s'evita crear una desigualtat social amb el subministrament d'autotests, ja que el preu dels mateixos pot suposar una elevada despesa per a moltes famílies o limitacions en la seva vida per la impossibilitat econòmica per adquirir-los.

A més, els menorquinistes demanen un sistema àgil i accessible per atendre les persones que tinguin un diagnòstic positiu en el seu test i traçar-ne els contactes. Més per Menorca considera que la realització massiva de tests i autotests d'antígens aporta una mesura més de control sanitari constant sobre la població i ofereix confiança i seguretat per a la realització d'actes públics, privats i de tots els àmbits.

stats