Societat 12/08/2021

MÉS i Mallorca Nova reclamen derogar la reforma laboral del PP per "canviar" el model econòmic

Les dues entitats lamenten que la joventut pateix la manca d'oportunitats i la precarietat

ARA Balears
1 min
El coordinador de MÉS, Antoni Noguera, i la secretària general de Mallorca Nova, Maria Victòria Llull.

PalmaMÉS per Mallorca i l'organització juvenil de l'esquerra sobiranista Mallorca Nova han demanat derogar la reforma laboral del PP com a primera passa per canviar un model econòmic "depredador" que "condemna els joves a un futur incert".

La formació ha assenyalat que la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia ha "agreujat encara més" la precarització dels joves. Les dues entitats han dit que durant els darrers anys la joventut ha patit la manca d'oportunitats i la precarietat.

Consideren que el mercat laboral de Mallorca està "sotmès al turisme", i que això ha reduït les possibilitats dels joves. El coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha insistit que si les tendències d'emancipació i ocupació dels joves continua com fins ara, la societat està condemnada a deixar una generació "perduda" i "dependent".

La secretària general de Mallorca Nova, Maria Victòria Llull, ha assenyalat que els joves, inclosos els més preparats, tenen problemes per trobar feina estable i ben pagada. "El sistema ens ha condemnat a la precarietat; cal derogar la reforma perquè ens precaritza", ha afegit Llull.

stats